DeMarcus Cousins se alătură lui Houston Rockets

DeMarcus Cousins a ajuns la un acord cu Houston Rockets pentru un angajament cu valabilitate pe sezonul competițional 2020/21. Acesta vine după un sezon 2019/20 ratat în totalitate.

„Boogie” a suferit o ruptură de ligament încrucișat la genunchi chiar înaintea începerii sezonului regulat, la scurt timp după ce a fost legitimat de Los Angeles Lakers. În vârstă de 30 ani, jucătorul selectat de patru ori la NBA All Star Game are medii statistice pe carieră de 21.2 puncte, 10.9 recuperări și 3.2 pase decisive.

El a jucat finala NBA 2019, alături de Golden State Warriors, după ce suferite o altă accidentare foarte gravă – ruptură de tendon achilean – în cursul sezonului 2017/18. Cousins a ratat un an, revenind pe teren în a 2-a jumătate a sezonului 2018/19.

Cariera profesionistă a lui DeMarcus a demarat alături de Sacramento Kings. Ulterior a jucat alături de Antohny Davis la New Orleans Pelicans și urma să reia colaborarea cu acesta în sezonul 2019/20 la Los Angeles Lakers, însă amintita accidentare s-a opus planurilor lui Cousins.

Cousins provine de la universitatea Kentucky, acolo unde a jucat un singur sezon. El a fost ales cu opțiunea a 5-a în NBA Draft 2010, iar la ora actuală are nouă sezoane jucate în liga nord-americană cu peste 570 meciuri disputate. Palmaresul lui Boogie cuprinde un titlu mondial și unul olimpic în calitate de component al Team USA.

Prin legitimarea lui Cousins devine limpede că Houston Rockets încearcă să revină la un sistem de joc mai apropiat de cel tradițional. Plecarea lui Daryl Morey din postura de manager general și a lui Mike D’Antoni din cea de antrenor principal este urmată de legitimarea unui pivot cunoscut pentru faptul că este un factor în faza ofensivă, astfel încât Rockets vor încerca să construiască un sistem prin care Cousins să fie pus în valoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *