Dejounte Murray va fi coleg cu Trae Young la Atlanta Hawks

Atlanta Hawks au ajuns la un acord cu San Antonio Spurs în ceea ce privește aducerea lui Dejounte Murray lângă Trae Young. Informația nu este oficială, dar a fost oferită de cea mai credibilă sursă din NBA, jurnalistul ESPN Adrian Wojnarowski.

Murray sosește la Hawks în schimbul lui Danilo Gallinari. Alături de jucătorul italian, Spurs mai primesc trei opțiuni în primul tur din NBA Draft 2023, 2025 și 2027. De asemenea, San Antonio are opțiunea unui schimb de opțiuni cu Atlanta în Draftul din 2026.

În vârstă de 25 ani, Murray are deja șase sezoane în NBA. Provenit de la universitatea Washington, acest jucător a ratat în întregime sezonul 2019/20. Astfel, în 320 meciuri jucate în sezonul regulat, el are medii statistice pe carieră de 12.5 puncte, 6.0 recuperări, 4.8 pase decisive și 1.5 intercepții în 26 minute pe meci.

Murray măsoară 1.93 metri și este jucător de poziția 1, similar lui Young. Cei doi vor putea să joace împreună și se anunță un tandem exploziv în ofensiva Atlantei. Murray și Young vor fi primul tandem de jucători din istoria NBA care sunt colegi de echipă după un sezon în care ambii au avut cel puțin 20 puncte și 8 pase decisive în medie pe meci.

De altfel, Dejounte Murray vine după cel mai bun sezon al carierei din punct de vedere statistic, cu recorduri personale la următoarele capitole: puncte pe meci (21.1), pase decisive (9.2), recuperări (8.3) și intercepții (2.0). În plus, acesta a avut un număr în substanțialîă creștere de reușite din spatele semicercului față de precedentele sezoane, dovadă că și-a îmbunătățit acest aspect al jocului.

Murray va încasa un salariu de 16.6 milioane dolari în sezonul 2022/23. Angajamentul său actual se întinde până în anul 2024. Jucător încă tânăr, Dejounte va avea parte de o provocare nu doar în teren, ci și în afara acestuia. După șase ani de colaborare cu Gregg Popovich, într-un mediu liniștit pentru cel din San Antonio, el va face trecerea spre unul dintre cele mai aglomerate și provocatoare orașe din SUA.

În schimb, Danilo Gallinari, jucător în vârstă de 33 ani, ce evoluează în principal la poziția 4, a avut medii statistice de 11.7 puncte, 4.7 recuperări și 1.5 pase decisive în sezonul 2021/22 pentru Atlahta. El va încasa 21.5 milioane dolari în sezonul următor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.