Dejan Radonjic este noul antrenor al lui Panathinaikos Atena

Panathinaikos Atena a oficializat numirea lui Dejan Radonjic în funcția de antrenor principal. Muntenegreanul în vârstă de 52 ani sosește de la Steaua Roșie Belgrad, formație alături de care a câștigat Liga Adriatică și campionatul Serbiei în sezonul recent încheiat.

Radonjic are deja o bogată experiență ca antrenor la nivel înalt. PAO devine a 4-a forță din baschetul de club european pe care o va prelua după ce în trecut le-a mai antrena5t pe Buducnost Podgorica și Bayern Munchen. Totodată, Panathinaikos va fi a 3-a echipă antrenată de acesta la nivel de Euroligă.

Palmaresul lui Radonjic cuprinde cinci trofee de Liga Adriatică – recordman absolut (la egalitate cu Dusko Vujosevic), două titluri de campion al Germaniei, cinci al Serbiei, șase al Muntenegrului, respectiv 11 cupe naționale în Serbia și Muntenegru. Așa cum indică lista de trofee pe care le-a câștigat, Radonjic are nevoie de o nouă provocare, mai ales că solicitările sale adresate conducerii lui Crvenz Zvezda pentru a construi un lot de jucători competitiv la nivel de Euroligă nu au putut fi satisfăcute.

În aceste condiții, Panathinaikos Atena abordează sezonul 2022/23 cu un specialist al defensivei și un antrenor cunoscut pentru faptul că obține trofee. Verzii vor încerca să revină în topul baschetului elen după ce au pierdut titlul național în fața rivalei, dar și să se redreseze la nivel de Euroligă, acolo unde au avut un sezon modest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.