Deficit de peste 28 milioane dolari într-un singur sezon pentru secția de baschet a Barcelonei!

Secția de baschet de la FC Barcelona a încheiat sezonul competițional 2019/20 cu un deficit de 28.2 milioane dolari. Informația a fost dată de 2Playbook. Cifra este cu 26.2% mai mare decât în sezonul anterior.

Efectele pandemiei și-au spus cuvântul asupra activității FC Barcelona Basket în pofida faptului că jucătorii au acceptat o reducere cu 70% a salariilor din momentul întreruperii competițiilor. Cu toate acestea, este limpede că salariile jucătorilor de bază de la gruparea blaugrana sunt imense. Nikola Mirotic este posesor al celui mai mare contrat din istoria jocului de baschet în Europa.

Secția de baschet a avut 8.01 milioane euro încasări în sezonul scurtat. Cea mai mare parte a încasărilor a venit din drepturile de televizare. Este vorba despre suma de 3.2 milioane euro. O altă sursă importantă de încasări a fost din zona comercială și publicitate, dar și aici s-au pierdut numeroși bani din cauza faptului că nu s-au disputat toate meciurile și nu s-a putut finaliza sezonul pe teren.

În plan sportiv, FC Barcelona a avut un sezon 2019/20 lipsit de trofee. Catalanii au pierdut SuperCupa (finalistă), Cupa Spaniei (sfertfinalistă) și Liga ACB (finalistă), competiții care s-au finalizat. Gruparea blaugrana nu a terminat sezonul în Euroligă.

Bilanțul consemnat pentru sezonul 2019/20 este al 2-lea cel mai modest din istoria secției de baschet a Barcelonei. Unul mai modest s-a consemnat pentru sezonul 2017/18. Cu toate acestea, secția de baschet continuă să beneficieze de finanțare puternică. Barcelona are cel mai mare buget din Europa în sezonul 2020/21, mare parte din el fiind suportat de secția de fotbal, un izvor nesecat de finanțare pentru celelalte secții din club.

FC Barcelona a câștigat două trofee în ultimii cinci ani. Este vorba despre Cupa Spaniei în 2018 și 2019. Ultimul titlu național datează din 2014. Asta în condițiile în care între tandemul Real Madrid – FC Barcelona și restul echipelor din baschetul spaniol s-a creat o prăpastie fără precedent din punct de vedere al bugetului în ultimii ani. Catalanii au două trofee de Euroligă, obținute în 2003 și 2010, ambele la capătul unor sezoane de referință pentru întreg jocul de baschet la nivel de club în Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *