Declarații Hristu Șapera la reluarea Ligii Naționale

Duminică (01.03), cu începere de la ora 18:30, BCM U FC Argeș Pitești va primi vizita celor de la CSM Mediaș, în cadrul etapei a 4-a a Grupei Galbene a Ligii Naționale de Baschet masculin.

În această ediție competițională, formația argeșeană a efectuat cele mai multe schimbări la nivelul lotului. Hristu Șapera a preluat echipa înaintea etapei a 7-a, când Piteștiul înregistra un bilanț de 1/5.

Tehnicianul român a vorbit pentru pagina oficială de facebook a echipei despre reluarea campionatului, perioada de acomodare după schimbările efectuate, pauza competițională și meciul cu Mediaș.

A trecut aproape o lună de la ultimul meci oficial și așteptăm cu nerăbdare reînceperea campionatului. Ferestrele dedicate loturilor naționale reprezintă o perioadă complicată. Practic ar putea să fie un mini-presezon în care să pregătim ultima parte a campionatul. Noi am încercat să facem acest lucru, dar la modul obiectiv, cu trei jucători plecați la loturile naționale și implicarea a 4 jucători în turneele de 3X3 de Cupa României, a fost foarte dificil. Am făcut pregătire individuală cu 5-6 jucători de peste 30 de ani. Nu este un lucru rău, dar cu siguranță nu este ideal. Mă aștept să suferim la construcția jocului în primele meciuri și trebuie să compensăm acest aspect prin intensitate, concentrare individuală și colectiva pe ambele faze ale jocului.

Vom întâlni Mediașul, o echipă care mie îmi place foarte mult. Au un roster bun, cu doi jucători români exponențiali în campionatul României, Nicoară și Calotă, și jucători străini foarte bine aleși. De asemenea, este o echipă bine antrenată care practică un joc bun, pe faza ofensivă mai ales. Ne așteaptă un meci dificil și trebuie să reintrăm foarte repede în ritmul de competiție. Am făcut multe schimbări și nu avem cum să fim sudați ca și echipă. Așa cum am zis, aveam nevoie de o energie nouă la echipă, am reușit acest lucru, dar acum trebuie să fim și eficienți în joc. Va fi o bucurie să ne reîntâlnim cu suporterii noștri, cărora sper să la facem cadou o victorie!

BCM U Pitești a plecat la drum, în acest sezon, cu un contingent de străini format din James Washington, Elijah Robinson, Bozhidar Avramov, Goran Gajovic, Danilo Tasic și Devin Searcy. Din cei șase, doar Gajovic și Searcy mai evoluează pentru vulturi. Alb-violeții au efectuat cinci schimbări de jucători.

Ultimul sosit în Trivale este Malique Trent, fundaș american ce a evoluat în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.