David Vida a semnat cu CSO Voluntari

CSO Voluntari a perfectat transferul lui David Vida. Originar din Satu Mare, aceste sosește de la U-BT Cluj-Napoca, echipă alături de care tocmai a câștigat Liga Națională.

Născut în anul 1999, Vida accesează ultimul sezon din postură de jucător U23. El a fost recrutat pentru a-l înlocui în acest rol pe Tudor Gîrbea, sportiv născut în anul 1998 și care tocmai a ieșit de sub incidența regulii jucătorului româna tânăr.

Vida evoluează la pozițiile 2-3. El a petrecut patru sezoane alături de echipa de seniori a lui U-BT Cluj-Napoca, reușind să aculumeze 71 prezențe în Liga Națională și 9 Cupa României.

În sezonul 2020/21, primul duoă ieșirea lui Nandor Kuti de sub incidența amintitei reguli, Vida a jucat 34 meciuri. El a fost principala opțiune a Clujului în acest rol și a avut medii statistice de 5.1 puncte, 2.8 recuperări, 1.1 pase decisive și 0.8 intercepții în condițiile în care media sa de minute s-a dublat față de sezonul anterior. De asemenea a avut 63% la aruncările de două puncte, 43% la trei puncte și 80% la linia de pedeapsă pentru 7.3 la eficiență.

Prin această legitimare, CSO Voluntari are doi jucători români U23 de echipă națională și care au acumulat o bogată experiență pe parcursul ultimului sezon. Reamintim că ilfovenii îl au sub contract pe Marcu Badiu, sportiv născut în anul 2000.

Foto: Sandor Manases / www.u-bt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *