David Pătru, principalul remarcat al Turneului Național U16 Masculin de la Ploiești

David Pătru este principalul remarcat al Turneului Național U16 Masculin de la Ploiești. Tânărul fundaș, născut la Pucioasa, a ajutat-o pe Dinamo CSȘ Nr. 6 București să câștige finala competiției prin cele 19 puncte marcate. Rezultatul final a fost de 56-36.

El a înscris 33 puncte în victoria pe care echipa sa a repurtată asupra lui U-BT Cluj-Napoca, în faza grupelor. Dinamo CSȘ Nr. 6 București a câștigat acel meci cu scorul de 92-62.

Pe parcursul celor trei partide disputate la Ploiești, Pătru a alimentat jocul de tranziție al echipei sale. Pătrunderile, driblingul, capacitatea de a împinge mingea, ritmul impus în permanență au fost armele pe care întreaga echipă antrenată de Victor David și Nicoleta Constantin le-au utilizat în cadrul acestui turneu.

Diferențele de 38, 30 și 20 puncte consemnate în meciurile lui Dinamo CSȘ Nr. 6 București scutesc de prea multe comentarii. De altfel, cei care au urmărit cu atenție jocurile de la Ploiești pot consluziona că această echipă, avându-l pe David Pătru drept vioară întâi, a fost (cel puțin până acum) cea mai impresionantă din competiții.

David Pătru – Principalul remarcat al Turneului Național U16 Masculin

David Pătru este principalul remarcat al Turneului Național U16 Masculin de la Ploiești. Tânărul fundaș, născut la Pucioasa, a ajutat-o pe DInamo CSȘ Nr. 6 București să câștige finala competiției prin cele 19 puncte marcate.

Publicată de United Hoops pe Marţi, 15 septembrie 2020

Născut pe 25 iunie 2004, Pătru a evoluat pentru Tonika Pucioasa până în vara anului trecut, având prestații remarcabile pentru această grupare.

Între realizările lui David se numără:

  • Cel mai bun marcator – Cupa Transilvania 2014
  • Cel mai bun marcator – Cupa Decathlon 2014
  • Locul 6 – turneul final U14 (2017)
  • Locul 8 – turneul final U15 (2018)
  • Locul 1 – etapa națională O.N.S.S 2019 (alături de Școala Gimnazială Mihai Viteazul Pucioasa)
  • Best 5 și MVP – etapa regională la O.N.S.S 2019
  • Best 5 – etapa națională la O.N.S.S 2019

Pătru a jucat pentru echipa națională a României a generației 2004 la Cupa Balcanică, desfășurată în luna decembrie, la Târgu Jiu. De asemenea, el a participat la FIBA U17 Skills Challenge 2020.

Citiți și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *