Darko Planinic se alătură lui Cibona Zagreb

Darko Planinic, fostul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca, s-a alăturat lui Cibona Zagreb. Părțile au parafat un contract cu valabilitate pentru sezonul competițional în curs. Înalt de 2.12 metri, acesta este jucător de poziția 5.

În luna septembrie, Planinic a semnat un contract deschis cu KK Zadar, echipă la care este legitimat fratele său. Darko a jucat doar două partide în condițiile în care amintita grupare a susținut 11 partide în campionatul Croației și 6 în Liga Adriatică. Planinic a avut 10.0 puncte, 3.5 recuperări și 1.5 pase decisive în uniforma lui Zadar.

În vârstă de 30 ani, jucătorul înalt de 2.11 metri a evoluat în sezonul 2019/20 pentru U-BT Cluj-Napoca. Anterior, Planinic a evoluat la echipe celebre din baschetul internațional precum Široki, Maccabi Tel Aviv, Cibona Zagreb, Budućnost Podgorica, Baskonia, Gran Canaria, Dinamo Sassari, respectiv Stelmet Zielona Gora.

Planinic a câștigat Cupa României alături de U-BT Cluj-Napoca. De asemenea, a ajutat această grupare să se califice în playoff-ul FIBA Europe Cup. În 18 apariții la nivelul Ligii Naționale, acolo unde s-a clasat pe primul loc la egalitate cu CSM CSU Oradea, Planinic a avut medii statistice de 13.7 puncte, 6.1 recuperări, 1.1 pase decisive, 0.6 intercepții și a contribuit cu 65% la aruncările de două puncte, respectiv 74% la linia de pedeapsă. El a avut un coeficient de 15.0 la eficiență.

Cibona Zagreb are 2-6 la general și ocupă locul 9 din totalul de 14 poziții în Liga Adriatică, acolo unde Zadar are 1-5 și este ultima. În schimb, în campionatul croat, Zadar are 9-2 și este lider, iar Cibona are 8-2, fiind a 2-a clasată.

Foto: www.u-bt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *