Darko Planinic continuă seria prestațiilor solide în FIBA Europe Cup

Darko Planinic a fost cel mai productiv jucător al lui U-BT Cluj-Napoca în victoria cu Tsmoki Minsk, scor 76-74, în cadrul etapei a 5-a din Grupa J în FIBA Europe Cup – ediția 2019/20. Croatul a fost liderul ardelenilor la eficiență, puncte, recuperări și +/-.

Titularizat la poziția 5, Planinic a avut 26:22 minute, perioadă în care a totalizat 21 puncte. El a avut 9/11 la aruncările din acțiune și 3/5 la linia de pedeapsă. A adăugat 6 recuperări (4 ofensive) și un capac pentru 23 la eficiență, respectiv 18 la +/-.

În acest meci Planinic s-a confruntat la poziția 5 cu Vladimir Veremeenko, un alt jucător cu experiență la nivel înalt în Europa. Prestația croatului l-a pus în dificiultate pe bielorus în numeroase situații. De altfel, Veremeenko a fost descalificat pentru cinci greșeli persoanele după mai puțin de 19 minute petrecute în joc. Mai mult, Minsk a avut -15 pe tabela de marcaj în timpul petrecut de Veremeenko în teren.

A fost al 3-lea meci cu cel puțin 20 puncte marcate și al 2-lea cu cel puțin 20 la eficiență pentru Planinic. El a avut cel puțin zece puncte și zece la eficiență în fiecare din cele 13 partide disputate în actuala ediție FIBA Europe Cup. De altfel, Planinic a avut cea mai bună prestație în victoria repurtată de U-BT Cluj-Napoca în Israel, succes care, coroborat cu rezultatele pozitive obținute în propriul fief au propulsat formaia pregătită de Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan în postură favorabilă pentru calificarea în playoff-ul competiției organizate sub egida FIBA.

Reamintim că în votul public, Darko Planinic este lider în ancheta realizată de FIBA Europe Cup pentru desemnarea celui mai bun jucător (MVP) al sezonului în competiție. Fanii își pot exprima opțiunile prin intermediul site-ului oficial al competiției – click AICI.

Planinic are medii statistice de 17.1 puncte, 5.0 recuperări, 1.5 pase decisive, 0.4 capace și procentaje de 65% la aruncările din acțiune, respectiv 76% la linia de pedeapsă pentru 17.0 la eficiență și 9.3 la +/- în aventura continentală.

Foto: Sandor Manases / www.FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.