Danuel House Jr, de la Houston Rockets, expulzat din bula NBA pentru încălcarea protocoalelor de sănătate și siguranță

Danuel House Jr., de la Houston Rockets, a părăsit campusul NBA din Orlando, Florida și nu va mai juca în acest sezon în urma încălcării protocoalelor de sănătate și siguranță, a anunțat liga într-un comunicat emis vineri (11.09).

Potrivit NBA, o anchetă a constatat că House a avut, marți (08.09), timp de mai multe ore în camera sa de hotel un musafir neautorizat. Potrivit mai multor surse media, echipele din ligă au monitorizat cu atenție modul în care liga gestionează acest caz. Prin urmare, decizia a fost cât se poate de drastică și anume eliminarea jucătorului care a încălcat normele în vigoare.

„Domnul House părăsește campusul NBA și nu va mai participa alături de echipa sa, Houston Rockets, la alte meciuri în acest sezon”, menționează NBA într-un comunicat.

ESPN citează surse potrivit cărora House a negat săvârșirea oricărei încălcări.

Niciun alt jucător sau personal nu a avut contact cu oaspetele sau nu a fost găsit implicat în incident, potrivit anunțului făcut de NBA.

House, principala rezervă a lui Houston Rockets, a avut 11.4 puncte și 5.8 recuperări în nouă apariții în playoff-ul NBA din Walt Disney World Resort. El nu a mai jucat în Meciurile 3, 4 și 5 ale seriei cu Lakers.

Rockets sunt conduși cu 3-1 la general de Lakers în semifinalele Conferinței Vest. Meciul 5 are loc sâmbătă (12.09), fiind decisiv pentru texani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *