Damian Lillard egalează recordul stagional de puncte marcate într-un meci din NBA

Damian Lillard a stabilit un record personal de puncte marcate într-un meci din NBA. El a ajutat pe Portland TrailBlazers să treacă de ultima clasată în Conferința Vest, Houston Rockets. Rezultatul final a fost de 131-114.

În 39 minute de joc, Lillard a înscris 71 puncte. El a avut 22/38 la aruncările din acțiune și 14/14 la linia de pedeapsă. Dame a adăugat 6 recuperări și 6 pase decisive cu două posesii pierdute.

Lillard devine al 8-lea jucător din istoria NBA care marchează 70 puncte într-un meci. El egalează recordul stagional, stabilit de către Donovan Mitchell, într-un meci al lui Cleveland Cavaliers. De asemenea, Damian devine cel mai în vârstă jucător care marchează 70 puncte în NBA, având 32 ani.

În drum spre această performanță, Damian Lillard a reușit să înscrie 13 coșuri de trei puncte. Astfel, s-a apropiat la o singură reușită de recordul absolut de triple, deținut în continuare de Klay Thompson. Acesta a marcat 14 într-un meci disputat în anul 2018. În schimb, Dame i-a egalat pe Stephen Curry șiu Zach Lavine, ambii cu câte un meci cu 13 reușite de pe semicerc.

Acesta a fost cel de-al 15-lea meci din cariera lui Damian Lillard în NBA cu cel puțin 50 puncte marcate. În actualul sezon competițional, Lillard are medii statistice de 31.4 puncte, 7.3 pase decisive și 4.3 recuperări pe partidă.

Portland TrailBlazers au 29-31 la general și se situează pe locul al 11-lea în Conferința Vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.