Cupele europene – Lista neoficială a echipelor angrenate în preliminariile Basketball Champions League care nu vor juca în FIBA Europe Cup

Nouă dintre cele 24 de echipe angrenate în calificările Basketball Champions League – ediția 2021/22 au ales să renunțe la participarea în cupele europene dacă nu vor accesa faza grupelor în această întrecere. Așadar, aceste grupări nu vor continua aventura continentală în eventualitatea în care sunt învinse în primul, al 2-lea sau al 3-lea tur preliminar.

Cele nouă echipe care au decis să nu joace în FIBA Europe Cup în sezonul 2021/22 sunt: Levski Lukoil (BUL), KK Split (CRO), AEK Larnaca (CYP), Kalev/Cramo (EST), Salon Vilpas (FIN), Le Mans (FRA), Brose Bamberg (GER), Juventus Utenos (LTU) și Fribourg Olympic (SUI). Remarcăm faptul că patru din cele cinci echipe aflate pe partea de tablou în care este angrenată și U-BT Cluj-Napoca au optat să nu joace în FIBA Europe Cup în noul sezon.

Rezultă că cel mult 15 echipe vor accesa FIBA Europe Cup, dacă nu se califică în grupele Basketball Champions League. Între acestea se află și U-BT Cluj-Napoca. Celelalte 14 sunt De’Longhi Treviso (ITA), London Lions (GBR), Kapfenberg Bulls (AUT), Hapoel Eilat (ISR), Parma Perm (RUS), ZZ Leiden (NED), Belfius Mons-Hainaut (BEL), Sporting CP (POR), Prometey (UKR), Peristeri (GRE), Bakken Bears (DEN), Tsmoki Minsk (BLR), Opava (CZE) și Mornar Bar (MNE).

CSM CSU Oradea și CSO Voluntari vor reprezenta România în FIBA Europe Cup. Lista completă a echipelor înscrise direct în această competiție, respectiv detalii referitor la faza din care fiecare participantă va accesa FIBA Europe Cup urmează să fie comunicate de către organizatorul competiției până la sfârșitul lunii.

Date importante

  • 19 august – Tragerea la sorți FIBA Europe Cup
  • 25 august – Ședința echipelor participante din FIBA Europe Cup pentru stabilirea programului din calificări și prima fază a grupelor
  • 13/17 septembrie* – Turneul preliminar Basketball Champions League

U-BT Cluj-Napoca intenționează să găzduiască turneul preliminar Basketball Champions League

Pentru a obține dreptul de organizare al acestui eveniment este posibil ca gruparea de pe Someș să ceară disputarea lui câteva zile mai târziu. În perioada 9-12 septembrie anul curent, la Cluj-Napoca, se va desfășura festivalul Untold, dar pentru a oferi poziții de antrenament echipelor participante este nevoie ca BT Arena să fie disponibilă cu 48 ore înaintea primului angajament. Motiv pentru care campioana României dorește să solicite amânarea cu câteva zile a turneului preliminar BCL, dacă îi este acordat dreptul de organizare al acestuia.

Culoarul lui U-BT Cluj-Napoca spre grupele BCL

  • Sferturi de finală – Salon Vilpas Vikings (Finlanda)
  • Semifinale – Peristeri Winmasters (Grecia)
  • Finala – KK Split (Croația) / AEK Larnaca (Cipru) / Fribourg Olympic (Elveția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *