Cupa României Masculin – Câștigătoarele primelor 24 ediții

Cupa României la baschet masculin este la cea de-a 25-a ediție. Turneul final al acestei ediții jubiliare se va desfășura între 6-9 martie anul curent, la BT Arena din Cluj-Napoca.

Evenimentul reunește opt echipe, fiind al 3-lea turneu final de această formă din istoria competiției. Primele două s-au desfășurat în 2017 la Sibiu, respectiv în 2018 la Sfântu Gheorghe. Ambele au fost câștigate de U-BT Cluj-Napoca. Echipă ce a câștigat trofeul de patru ori în istorie și țintește să devine a 2-a cea mai titrată din Cupa României în manieră solitară.

Prima ediție a Cupei României la baschet masculin s-a desfășurat în 1966 și s-a disputat până în 1969 inclusiv. A fost reluată în perioada 1980-1981, iar apoi s-a mai organizat una în 1995. Competiția a primit o cu totul altă relevanță în 2004, iar de atunci se organizează anual, fiind a 2-a cea mai importantă întrecere din baschetul masculin la nivel de club în țara noastră.

Iată lista laureatelor:

  1. Asesoft Ploiești – 6 trofee
  2. U-BT Cluj-Napoca și Dinamo București – câte 4
  3. Steaua București, BC Timișoara și Gaz Metan Mediaș – câte 2
  4. Universitatea Cluj-Napoca, BCM U Pitești, Energia Târgu Jiu și BC CSU Sibiu – câte 1

Turneul final din acest an este al 3-lea consecutiv găzduit la Cluj-Napoca. În 2019, la BT Arena, a câștigat BC CSU Sibiu, iar în 2020, la Sala Horia Demian, a triumfat U-BT Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *