CSTBv Olimpia Brașov se califică cu un coș marcat de o jucătoare în vârstă de 16 ani, iar CSM Târgoviște se califică după ce a pierdut prima manșă pe teren propriu în Cupa României Feminin

Trei echipe și-au asigurat prezența în turul al 2-lea din Cupa României Feminin – ediția 2021/22 pe parcursul zilei de miercuri (29.09). Trei dintre cele patru confruntări desfășurate în cursul acestei zile s-au încheiat cu victoria formațiilor vizitatoare.

Iată rezultatele înregistrate în retur și scorul general al confruntărilor din prima fază a cupei:

  • CSTBv Olimpia Brașov vs Agronomia București, scor 64-56
  • Rapid București vs CSM Târgoviște, scor 45-65
  • Triumf Botoșani vs Sirius Tîrgu Mureș, scor 50-82
  • Universitatea Cluj-Napoca vs Phoenix CSU Constanța, scor 61-76

Cea mai echilibrată dispută a fost între Brașov și Agronomia. Echipa antrenată de către Dan Calancea a obținut calificarea în sferturile de finală cu scorul general de 121-119. Calificarea a fost obținută aproape de sirena ce a anunțat finalul partidei retur, Ioana David transformând o aruncare de două puncte. Această sportivă este născută în anul 2005, la Făgăraș, având așadar doar 16 ani!

CSM Târgoviște a întors soarta seriei cu Rapid București, după ce în tur a pierdut pe teren propriu la diferență de două posesii. Echipa din județul Dâmbovița a câștigat cu scorul general de 131-115, după ce a triumfat în jocul retur, desfășurat în capitală.

În fine, Sirius Tîrgu Mureș a câștigat la Botoșani cu peste 30 puncte, după ce în tur a triumfat la aproape 70 lungimi ajungându-se la o diferență cumulată de peste 100 puncte. Scorul general a fost de 196-95!

Joi (30.09), ora 11:00, este programat jocul retur dintre Constanța și Cluj. Partida, similar cele tur, se desfășoară la Sala Horia Demian.

FCC Baschet Arad a obținut la rândul său calificarea pe teren, după o dublă victorie repurtată la Sala Victoria în cursul săptămânii trecute. Amintita grupare a depășit pe KSE Târgu Secuiesc de două ori, scorul general fiind de 154-124.

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare s-au calificat direct în sferturile de finală ale competiției. Tot acolo a ajuns și CSM Alexandria în condițiile în care CSU Alba Iulia s-a retras înaintea începerii competiției. De altfel, echipa din Ardeal nu va lua startul nici în Liga Națională Feminin, competiție programată să demareze la finele acestei săptămâni în cadrul unei etape programate a se desfășura la Tîrgu Mureș.

De altfel, startul oficial al LNBF se dă sâmbătă (02.10) la Sala Sporturilor Tîrgu Mureș, unde 12 din cele 13 echipe angrenate în competiție vor putea fi urmărite la joc. TVR va transmite în direct patru din cele șase partide programate. Iată programul jocurilor și cel al transmisiunilor din prima etapă a campionatului feminin:

Sâmbătă (02.10)

  • ora 14:00, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe vs Triumf Botoșani – FRB TV (YouTube)
  • ora 16:30, Phoenix CSU Constanța vs U Cluj-Napoca – TVR
  • ora 19:00, CSM Târgoviște vs Sirius Tîrgu Mureș – TVR

Duminică (03.10)

  • ora 13:00, Agronomia București vs CSM Satu Mare – FRB TV (YouTube)
  • ora 15:00, CSM Alexandria vs Rapid București – TVR
  • ora 17:30, FCC Baschet Arad vs CSTBV Olimpia Brașov – TVR

KSE Târgu Secuiesc va sta în prima etapă.

Foto: CSM Târgoviște (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.