CSO Voluntari se califică pentru F4-ul ENBL – ediția 2023/24

CSO Voluntari a obținut calificarea la turneul final European North Basketball League – ediția 2023/24. Formația ilfoveană, aflată la prima participare în această competiție, avansează între primele patru din totalul de 16 formații participante.

Învinsă cu șapte puncte în partida tur, desfășurată în urmă cu două săptămâni la Tartu, în Estonia, formația antrenată de Ainars Bagartskis a avut o repriză secundă de excepție în manșa a 2-a, la Sala Sporturilor Gabriela Szabo din Voluntari. Gazdele conduceau la jumătatea manșei a 2-a cu scorul de 43-39, având un deficit de trei puncte la general. Repriza secundă a demarat cu un parțial de 36-22 în favoarea ilfovenilor, aceștia reușind că controleze avantajul și astfel au obținut calificarea la turneul final.

Manșa a 2-a a s-a încheiat cu scorul de 92-69. Astfel, CSO Voluntari a câștigat dubla la o diferență de 16 puncte.

JT Shumate și KeyShawn Feazell au avut contribuții majore atât la finalizare, cât și la recuperare. CSO Voluntari a impresionat la recuperare ofensivă și a beneficiat de contribuții pe tabela de marcaj de la toți cei zece jucători din rotație. În schimb, Tartu Ulikool a avut mari dificultăți la toate capitolele, în special în ultimele 20 minute de joc.

Feazell a totalizat 21 puncte, 9 recuperări, iar Shumate a adăugat 17 puncte, 9 recuperări. Kodi Justice a reușit 10 puncte și 7 pase decisive pentru învingători. De cealaltă parte, Davis Rozitis a totalizat 12 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive pentru Tartu.

Americanul Rashard Odomes a absentat și de această dată din angrenajul echipei ilfovene.

F4-ul ENBL se va desfășura în Danemarca, la Aarhus, în fieful lui Bakken Bears. Evenimentul va avea loc în perioada 9-10 Aprilie anul curent. Alături de formația gazdă s-au mai calificat Liege Basket (Belgia) și BC Siauliai (Lituania).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.