CSO Voluntari s-a calificat în finala LNBM 2022

CSO Voluntari s-a calificat în finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Ilfovenii au revenit de la -12 și au câștigat Meciul 3 al seriei cu CSM CSU Oradea din semifinale. Rezultatul final a fost de 85-79.

Ilfovenii au început mai bine și s-au desprins la șapte puncte, dar CSM CSU Oradea a reacționat cu un parțial de 14-0 prin intermediul căruia a trecut în control. Elevii lui Sașa Ocokoljic au avut mari probleme în faza ofensivă, ei au înregistrat 15 posesii pierdute în primele 20 minute de joc efectiv. În aceste condiții, echipa antrenată de Cristian Achim a terminat prima jumătate la conducere, scor 40-31.

Situația s-a schimbat în debutul reprizei a 2-a. Pivoții Alex Gavrilovic și Cătălin Baciu au ajuns în pragul descalificării în minutul 25 al partidei. Gazdele au evitat erorile pe care le-au comis în prima jumătate și au înscris 32 puncte pe parcursul sfertului 3, pe care l-au încheiat în avantaj, scor 63-61.

Voluntari s-a desprins la cinci puncte după primul minut de joc în sfertul 4. Oaspeții au cerut un timeout, dar acesta nu a schimbat cursul jocului. Ilfovenii și-au mărit avantajul în condițiile în care CSM Oradea nu și-a mai găsit ritmul în atac. De altfel, gazdele au intrat în penalizare, posibil asumat pe baza problemelor aduve de orădeni la linia de pedeapsă. Vlad Moldoveanu a avut o prestație ofensivă de excepție. Oradea s-a apropiat la două puncte cu 55 secunde înainte de final, Kris Richard fiind blocat pe panou la acțiunea prin care ar fi putut restabili egalitatea. Ilfovenii au ajuns la linia de pedeapsă și s-au desprins decisiv.

Vlad Moldoveanu a reușit 26 puncte, alți trei jucători de la CSO Voluntari având cel puțin zece puncte marcate. Kris Richard a replicat cu 22 puncte, 4 pase decisive, 4 intercepții pentru CSM CSU Oradea.

Scorul general a fost de 3-0. CSO Voluntari avansează pentru prima dată în istorie în finala campionatului României. CSM CSU Oradea pierde o serie de playoff pentru a 3-a oară în ultimii șapte ani. Este primul eșec înaintea unui meci decisiv înregistrat de echipa lui Cristian Achim după 0-3 cu CSM Steaua EximBank București în primul tur al playoff-ului LNBM din 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.