CSO Voluntari obține prima victorie în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin

CSO Voluntari a beneficiat de o contribuție consistentă din partea tandemului Anthony Hickey – Devoe Joseph pentru a obține prima victorie în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin. Ilfovenii au învins pe U-BT Cluj-Napoca cu scorul de 100-95.

Partida a consemnat 13 schimbări la conducere și 7 egalități. Echipa antrenată de Sașa Ocokoljic a marcat 56 puncte în ultimele 20 minute de joc și a terminat partida cu 58% la aruncările din acțiune, cu șapte procente peste echipa adversă.

U-BT Cluj-Napoca a dominat lupta în spațiul de trei secunde: 40-30 la recuperări, cu 16-8 la cele ofensive, 16-12 la punctele marcate după recuperare ofensivă, respectiv 42-36 la punctele marcate din spațiul de trei secunde.

Din punct de vedere individuale, Hickey și Joseph au avut prestații ofensive impresionante. Ei au terminat cu 26/38 la aruncările din acțiune pentru 68.4%.

Hickey a terminat cu 32 puncte, având 61% la aruncările din acțiune. El a ratat patru aruncări libere, dar a adăugat 8 pase decisive, 5 recuperări și o intercepție cu două posesii pierdute. A fost faultat de nouă ori și a încheiat cu 31 la eficiență, respectiv 9 la +/.

Joseph a bifat 29 puncte și a terminat cu 80% la aruncările din acțiune. Canadianul a avut 9/9 la două puncte. El a reușit 4 intercepții, 3 pase decisive și 2 recuperări cu două mingi pierdute pentru 32 la eficiență și 9 la +/-.

Astfel s-a scris, în cifre, istoria primei victorii ilfovene în semfinalele LNBM. Scorul general a devenit 2-1 pentru U-BT Cluj-Napoca.

Ardelenii rămân favoriți la calificarea în finală și au următoarea oportunitate de a închide seria miercuri (02.06), tot la Voluntari. Pe de altă parte, amintirea celor consemnate în 2018, când CSM Steaua EximBank București, cu Sașa Ocokoljic pe banca tehnică, respectiv cu Ionuț Georgescu în management, rămâne vie în amintirea pasionaților de baschet din România.

Foto: Răzvan Păsărică / CSO Voluntari – Baschet (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.