CSO Voluntari învinge SCM U Craiova pentru prima dată în acest sezon

CSO Voluntari a învins SCM Universitatea Craiova, scor 84-76, într-un meci contând pentru etapa a 23-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. A fost a 4-a confruntare stagională între cele două formații.

Ilfovenii s-au desprins în învingători pe parcursul secvenței decisive, când au realizat un parțial de 26-14. De altfel, formația antrenată de Ainars Bagatskis a câștigat repriza secundă cu scorul de 46-31.

Oltenii au fost mai buni, cu precădere pe parcursul primelor zece minute de joc. Aceștia s-au desprins la 25-17. Continuarea a fost echilibrată, dar Craiova a terminat repriza în avantaj pe tabela de marcaj. Scorul după 20 minute a fost de 45-38.

Învingătorii au cules 16 recuperări ofensive, au terminat cu doar șase posesii pierdute, dar și cu 30 vizite la linia de pedeapsă. Totodată, Voluntari a avut procentaj mai bun la aruncările de două puncte într-un meci în care niciuna dintre protagoniste nu a avut cea mai bună prestație la semicerc.

Rasheed Moore a reușit 21 puncte, 7 recuperări, Maurice Watson a adăugat 19 puncte, iar Darko Planinic a avut 12 puncte, 5 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, Dimitrije Nikolic a reușit 16 puncte, iar Milivoje Mijovic a terminat cu 12 puncte, 10 recuperări pentru Craiova.

Precedentele trei confruntări directe, consemnate în sezonul 2022/23, au fost câștigate de Craiova. Două s-au consemnat în FIBA Europe Cup, iar una în semifinalele Cupei României.

CSO Voluntari a ajuns la 6-7 după acest meci, fiind la egalitate, pe locurile 4-5, cu BC CSU Sibiu. În schimb, SCM U Craiova are 5-8, împărțind locurile 6-8 cu SCM U Craiova și Dinamo București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.