CSO Voluntari a remizat cu Galatasaray Istanbul

CSO Voluntari a remizat cu Galatasaray Istanbul, scor 72-72, în cel mai important meci din presezon al echipei ilfovene. Partida s-a desfășurat luni (13.09), în legendara Sinan Erdem Dome – sală ce a găzduit FIBA Basketball World Cup 2010, FIBA EuroBasket 2017, dar și Final Four-ul Euroligii 2012 și 2017.

Antrenorul Sașa Ocokoljic a deschis partida în formula Sarunas Vasiliauskas, Marcu Badiu, Toddrick Gotcher, Vlad Moldoveanu și Eric Thompson. Jocul a fost controlat de echipa ilfoveană, care s-a aflat la conducere preț de 34 minute de joc, având un plus maxim de 13 puncte pe tabela de marcaj.

Galatasaray Istanbul a înscris primele trei puncte și a avut mai multe parțiale, precum un 12-0, cu care a preluat pentru scurt timp conducerea la 30-29, respectiv un 15-4 cu care s-a terminat partida. De altfel, turcii au venit în avantaj, scor 72-70, însă Toddrick Gotcher a fost trimis la linia de pedeapsă și a restabilit egalitatea. Galata a avut ultima posesie, dar mingea nu a intrat în coș pe încercarea lui Dee Bost.

Antrenorii celor două echipe au agreat să încheie partida după 40 minute de joc efectiv, fără să dispute prelungiri. Probabil unul dintre motive a fost legat de faptul că Voluntari are programat un nou meci în cursul zilei de marți (14.09), coroborat cu faptul că Ousmane Barro a absentat și cu accidentarea suferită de Eric Thompson, jucător care nu a mai revenit pe teren.

Echipa din Ilfov a avut o rotație de nouă jucători, redusă la opt după accidentarea lui Thompson. De notat că Moldoveanu și Gotcher au avut peste 33 minute de joc, iar tridentul Badiu – Vida – Torok a avut un aport solid în joc.

Rolland Torok a totalizat 17 puncte, Toddrick Gotcher a adăugat 16 puncte, iar Vlad Moldoveanu a terminat cu 11 puncte, 5 recuperări. În replică, Dee Bost a totalizat 14 puncte, 7 pase decisive, iar DeVaughn Akoon Purcell a terminat cu 13 puncte și 12 recuperări pentru Galatasaray.

De notat că Galatasaray Istanbul este calificată direct în grupele Basketball Champions League. În schimb, CSO Voluntari are un program extrem de aglomerat în ultimele zece zile ale lunii septembrie: SuperCupa României, primul tur din Cupa României, respectiv turneul preliminar FIBA Europe Cup.

Marți (14.09), CSO Voluntari se confruntă cu ITU Basket, tot la Istanbul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.