CSO Voluntari a câștigat Cupa României 2021

CSO Voluntari a câștigat în premieră Cupa României la baschet masculin. Ilfovenii au învins CSM CSU Oradea, scor 65-72, în finala disputată la Cluj-Napoca. Este primul trofeu din istoria clubului de lângă capitală.

Partida a început modest. Emoțiile și miza și-au spus cuvântul, numărul impreciziilor fiind ridicat de ambele părți. Continuarea a fost favorabilă bihorenilor. Aceștia au avut un nivel de joc superior și au profitat de lipsa de inspirație a oponentului. Dragan Zekovic a fost principalul realizator al începutului de partidă. Primul sfert a consemnat un scor cum rar se întâlnește într-o partidă la acest nivel: 16-0 pentru CSM CSU Oradea.

După ce bihorenii au mai înscris un coș s-a consemnat revenirea echipei pregătite de Sașa Ocokoljic. Aceasta a mizat pe aruncări de la mare distanță, însă spre deosebire de primul sfert acestea au început să intre. Lucru posibil și pe fondul unei mai bune circulații a mingii, dar și a faptului că defensiva orădeană nu a mai fost la fel de bună. Hickey și Badiu au marcat mai multe coșuri de la mare distanță și au strâns la 26-21. Au urmat patru puncte pentru bihoreni, înainte de Malcolm Lee să stabilească scorul la jumătatea partidei, 30-23.

Sfertul 3 a demarat cu un parțial de 13-4 pentru CSO Voluntari, alimentat de aruncările de pe semicerc ale lui Badiu, Moldoveanu și Hickey. Replica a venit de la Broussard autor a zece puncte consecutive pentru echipa sa, dar Oradea nu a avut ritmul necesar pentru a fi competitivă. Astfel, Voluntari s-a desprins pe tabela de marcaj. CSM-ul a terminat mai bine această perioadă de joc, apropiindu-se la 50-48.

Zarko Djuric a punctat de la mare distanță la prima posesie din secvența a 4-a. Echilibrul s-a menținut însă echipa din Voluntari a rămas în avantaj pe tabela de marcaj. Fometescu a marcat de pe semicerc pentru a strânge la un singur punct în minutul 33, însă Moldoveanu a replicat imediat cu aceeași monedă. Ocokoljic a cerut timp de odihnă, iar la reluare echipa acestuia s-a desprins pe tabela de marcaj. Echipa din Ilfov a menținut controlul până la final și a obținut primul trofeu din istorie.

Marcu Badiu a reușit 20 puncte, Vlad Moldoveanu a avut 19 puncte, 6 recuperări, Anthony Hickey a terminat cu 17 puncte, 10 pase decisive pentru învingători. Aaron Broussard a totalizat 14 puncte, Dragan Zekovic a adăugat 11 puncte, iar Tudor Fometescu a terminat cu 10 puncte pentru Oradea.

Foto: Sandor Manases

2 răspunsuri la „CSO Voluntari a câștigat Cupa României 2021”

  1. Desi simpatizez echipa din Oradea pentru rezultatele deosebite obtinute in cmpetiile europene, pentru jocul ei mai elaborat si pentru antrenorul ei, nu pot sa nu ma bucur pentru victoria echipei din Voluntari care pot zice ca a facut un turneu de senzatie, prin prisma victoriei obtinute in ultima secunda in sferturi si a revenirii de la minus 18 in finala.
    Pina la urma daca in finale al Euroligii am vazut reveniri de senzatie in sferturile 3 sau 4, de ce sa nu vedem una in Cupa in sfertul 2, cand e mai la indemina, teoretic vorbind.
    Presiunea care a apasat pe cei din Oradea, accentuata dupa revenirea adversarilor, cred ca a fost deosebita. Altfel nu imi explic acest esec dureros.
    Felicitari invingatorilor si respect invinsilor pentru spectacolul oferit.

  2. Piteşti Hoops muriți de ciudâ câ Badiu nu a venit la Piteşti. Finala cupei nu a avut MVP ?!Sau poate ptr voi nu este important 😀.Aaaaaaaa Badiu a fost alesu şi va stricat socotelile?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *