CSM Târgu Jiu învinge la Miercurea Ciuc în Grupa valorică B din prima etapă a LNBM 2019/20

CSM Târgu Jiu a debutat cu victorie în deplasare în Grupa valorică B din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2019/20. Echipa antrenată de Claudiu Alionescu s-a impus în fieful lui CSM Miercurea Ciuc, sâmbătă (12.10). Rezultatul final a fost de 68-64.

Harghitenii au câștigat primul sfert cu 21-15, însă gorjenii au reacționat în secvența a 2-a, la capătul căreia conduceau cu scorul de 38-31. Miercurea Ciuc s-a apropiat la o singură posesie cu zece minute înainte de final, scor 52-49.

Pe parcursul ultimei secvențe s-a mers cap la cap, consemnându-se câteva schimbări de situație. Ciucanii au egalat la 54, dar oaspeții au revenit în avantaj. Elevii lui Laszlofy Botond au izbutit un parțial de 8-0 cu care au venit la conducere, scor 64-60, cu trei minute și jumătate înainte de final, dar nu au mai marcat până la încheierea partidei. Gorjenii au înscris ultimele opt puncte ale jocului. Întâi Jovan Djurasovic a înscris de pe semicerc pentru a strânge la un punct, iar apoi Camil Berculescu a găsit ținta, tot de pe semicerc, pentru a-și aduce echipa la conducere definitiv. Rezultatul final a fost stabilit de către Adrian Roșu, de la linia de pedeapsă.

Alin Borșa a totalizat 13 puncte, 7 recuperări, Alin Andrieș a adăugat 13 puncte, 5 recuperări, Jovan Djurasovic a contabilizat 10 puncte, 8 recuperări, iar Kilyen Ors a izbutit 10 puncte pentru CSM Târgu Jiu. În replică, Matevz Magusar a totalizat 20 puncte, Meshack Lufile a reușit 16 puncte, 6 recuperări, iar Adrian Movileacu a bifat 10 puncte pentru Miercurea Ciuc.

Celălalt meci din Grupa valorică B desfășurat sâmbătă (12.10) a fost câștigat de CSO Voluntari fără niciun fel de emoții asupra lui Athletic Constanța. A 3-a confruntare directă între aceste echipe s-a încheiat cu scorul de 81-57.

Partida nu a avut istoric. Ilfovenii s-au desprins decisiv din primuls fert, scor 29-8. Scorul la jumătatea partidei era de 50-18 după 20 minute de joc efectiv. Diferența a urcat la un maxim de 38 puncte, pentru ca în ultimele zece minute echipa din Constanța să reducă din deficit.

Dejan Borovnjak a totalizat 16 puncte, 4 recuperări, Goran Martinic a adăugat 14 puncte, iar Iulian Orbeanu a terminat cu 10 puncte, 5 recuperări și 3 intercepții pentru învingători. De cealaltă parte, Cristian Mâinea a înscris de cinci ori de pe semicerc și a totalizat 19 puncte pentru Constanța.

Foto: Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.