Actualizare. CSM Petrolul Ploiești învinge Știința București în ultimul meci al turneului EYBL U17 de la Ploiești.

Actualizare

Știința București nu este calificată în faza următoare. Această echipă se va califica numai în cazul în care la încheierea celorlalte grupe din faza de calificare va fi cel mai bun loc 2.

CSM Petrolul Ploiești este calificată la Superfinală.

Știrea inițială

CSM Petrolul Ploiești a învins Știința București, scor 85-56, în ultimul meci al turneului EYBL U17, Grupa A, de la Sala Olimpia din Ploiești. Evenimentul s-a desfășurat în localitatea prahoveană în perioada 2/5 Februarie 2023.

Acesta a fost un duel între două echipe ce au câștigat primele trei meciuri la acest turneu. Ambele aveau 3-1 în urma primului turneu, desfășurat în luna Octombrie 2022, la Hamburg (Germania). Așadar, învingătoarea avea să se claseze pe primul loc în Grupa A.

Primul sfert s-a încheiat la egalitate, 18-18. Ulterior amfitrionii s-au desprins, fiind superiori în fiecare din celelalte trei secvența de joc. La pauza întâlnirii scorul era de 38-31, iar cu zece minute înainte de final a fost de 61-46. Ultimul act nu a adus schimbarea, diferența trecând de 25 lungimi.

Prahovenii au avut 12 reușite de la mare distanță cu un procentaj de 44% la acest procedeu. Raportul intercepțiilor a fost de 13-5 în favoarea galben-albaștrilor. În fine, procentajele la aruncări au fost net favorabile câștigătorilor.

Codruț Dinu, jucător ce a debutat deja în Liga Națională a României, a contabilizat 25 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții în 31 minute de joc. David Rașoga l-a secondat cu 16 puncte, 3 intercepții, Robert Pătraru a bifat 14 puncte, George Angelian a terminat cu 13 puncte, 6 recuperări, 2 intercepții pentru CSM Petrolul. Alex Pîrjolescu a replicat cu 22 puncte, iar David Mateșescu a livrat 10 puncte, 6 recuperări pentru Știința.

În urma acestui rezultat, CSM Petrolul Ploiești a ajuns la 7-1 la general. Prahovenii au ocupat primul loc în Grupa A. În schimb, Știința București a avut 6-2 și a împărțit locul 2 cu Academy Istanbul și Balkan Botevgrad. Formația din capitala României beneficiază de avantajul victoriei directe în fața echipelor din Turcia și Bulgaria, astfel încât a ocupat locul al 2-lea.

La acest turneu au mai participat Inter Bratislava, Academy Istanbul, London Elite, Napoli Basket, Wildcats Hamburg, DEAC Debrecen.

CSM Petrolul Ploiești și Știința București s-au calificat pentru Superfinala categoriei U17.

Foto: CSM Ploiesti (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.