CSM Galați învinge pe terenul Stelei București

CSM Galați a învins pe terenul Stelei București, scor 90-83, într-un meci desfășurat luni (31.01). Formația antrenată de către Florin Nini a câștigat meciul contând pentru etapa a 18-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22, în transmisiune directă la DigiSport și LookSport.

Prima repriză a fost echilibrată, incluzând nouă schimbări la conducere și cinci situații de egalitate. Una dintre acestea s-a înregistrat la prima pauză, scor 23-23.

Niciuna dintre protagoniste nu s-a putut desprinde la mai mult de două posesii pe parcursul primelor 20 minute de joc. Atât Steaua, cât și Galați au întâmpinat probleme la semicerc, dar au avut procentaje bune la aruncările din interior. Kaelin Jackson a avut o primă repriză activă cu 17 puncte marcate din 15 aruncări la coș. Dunărenii au intrat în avantaj la vestiare, scor 44-39.

Oaspeții și-au dublat avantajul în primele cinci minute din repriza secundă, scor 57-47. Ecartul a continuat să crească, jocul ofensiv al formației din Galați fiind impresionant pe tot parcursul sfertului al 3-lea. Avantajul a urcat la 15 puncte, Marius Ciotlăuș marcând ultimul coș al acestei perioade de joc, scor 74-59.

Maksim Sturanovic a înscris un coș pe sirena ce a anunțat epuizarea timpului de atac în debutul secvenței decisive, după care același jucător a punctat pe recuperare ofensivă. De altfel, gălățenii au fost extrem de eficienți la panoul advers. Militarii au redus din deficit, apropiindu-se la mai puțin de zece puncte în minutul 35. Formația pregătită de către Eugen Ilie nu a reușit să anuleze întreg deficitul, dar a strând la patru lungimi în ultimul minut. Galațiul a închis însă jocul de la linia de pedeapsă.

Javon Masters a totalizat 20 puncte, 5 pase decisive, 3 intercepții, Maksim Sturanovic a adăugat 13 puncte, 5 recuperări, alți cinci jucători având cel puțin zece puncte pentru CSM Galați. În replică, Kaelin Jackson a totalizat 26 puncte, 6 intercepții, Davor Konjevic a adăugat 19 puncte, iar Terrell Carter a terminat cu 12 puncte, 7 recuperări pentru Steaua București.

Steaua București suferă a 3-a înfrângere consecutivă și ajunge la un bilanț general de 7-9. În schimb, CSM Galați are 5-13, bifând cea de-a 2-a victorie stagională în deplasare.

Foto: Sportul Ilustrat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.