CSM Galați învinge BC Athletic Constanța

CSM Galați a învins BC Athletic Constanța, scor 73-69, în meciul de deschidere al zilei de duminică (18.04), în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2020/21. Partida s-a desfășura la Târgu Jiu și contează pentru Turneul 12 din sezonul regulat.

A fost un duel echilibrat, niciuna dintre protagoniste nereușind să se desprindă la mai mult de opt puncte pe tabela de marcaj. Scorul la prima pauză a fost de 18-16 în favoarea gălățenilor, iar la jumătatea partidei scorul a fost egal, de 39-39.

Echilibrul s-a păstrat pe tabela de marcaj și după pauză. Echipele s-au succedat de cinci ori la conducere în sfertul al 3-lea, unul încheiat de CSM Galați în avantaj, scor 58-55. Dunărenii s-au desprins decisiv în primele șase minute ale secvenței decisive.

Formația din Constanța a înregistrat 24 posesii pierdute în acest meci. În plus, imprecizia la linia de pedeapsă au costat scump echipa antrenată de Alexandru Olteanu în condițiile în care Athletic a terminat cu procentaj mai bun la aruncările din acțiune și a avut un avantaj substanțial la semicerc. Insuficient însă pentru a obține victoria! Galați a dominat la recuperare (42-29, cu 14-4 la cele ofensive).

James Eads a totalizat 22 puncte, Tarik Bruncevic a adăugat 13 puncte, 3 intercepții, iar Maksim Sturanovic a terminat cu 12 puncte, 7 recueprări pentru CSM Galați. În replică, Siler Schneider a reușit 20 puncte, 4 pase decisive, 3 intercepții cu 6 mingi pierdute, iar frații Mâinea au adăugat 16, respectiv 12 puncte pentru Athletic Constanța.

CSM Galați are 8-13 la general și se situează pe locul 9 al ierarhiei. În schimb, BC Athletic Constanța a ajuns la 2-22 și se situează pe locul al 13-lea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *