CSM Focșani 2007 a suspendat, începând cu 25 martie 2020, contractele de activitate sportivă!

CSM Focșani a anunțat că a suspendat contractele de activitate sportivă începând cu data de 25 martie 2020. Informația vine la scurt timp după ce clubul prezentat că directorul Viorel Ciubotaru își donează salariul în lupta cu coronavirusul.

În cadrul unui comunicat oficial emis luni (30.03), se notează următoarele:

CSM Focșani 2007 a suspendat, începând cu 25 martie 2020 contractele de activitate sportivă!

Situația creată de pandemia cu coronavirusul COVID – 19 în întreaga lume are consecințe grave și asupra sportului pus în imposibilitatea desfășurării competițiilor programate, a programelor de pregătire a sportivilor și echipelor.

În România, toate competițiile au fost amânate pe termen nelimitat prin hotărîri ale federațiilor de specialitate care au pus înainte de toate sănătatea sportivilor și a spectatorilor de la avenimentele sportive, iar prin Ordonanțele militare nr. 1 și 2/2020, se suspendă, printre altele, și activitatea sportivă. În aceste împrejurări, în conformitate cu prevederile Ordonanței 30/2020, articolul XV, alineatul 2, Comitetul Director al Clubului Sportiv Municipal Focșani 2007 a decis ca, începând cu 25 martie 2020, să suspende contractele de activitate sportivă de la toate secțiile clubului pentru întreaga perioadă a Stării de Urgență în România.

Participanții la activitatea sportivă vor beneficia pe durata suspendării contractelor de activitate sportivă de o indemnizație de 75 la sută din drepturile în bani cuvenite pentru activitatea sportivă prestată, dar nu mai mult de 75 la sută din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020 (număr 6/2020).

Reamintim că autoritățile române au anunțat că vor veni în sprijinul structurilor sportive și al sportivilor în perioada în care activitatea specifică acestora este suspendată. Pe baza acestei decizii, cluburile și sportivii pot ajunge la un acord cu privire la prevederile contracte contractelor de activitate sportivă (fie suspendarea acestora, fie rezilierea lor de comun acord).

CSM Focșani a luat ființă în anul 2007. La ora actuală această structură are următoare discipline sportive: atletism, arte marțiale, baschet, fotbal, handbal, judo, tenis, șah și volei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *