CSM CSU Oradea se califică în semifinalele Cupei României 2023

CSM CSU Oradea a învins FC Argeș Pitești pentru a 2-a oară într-o săptămână. Cele două formații s-au duelat sâmbătă (11.02), în sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin – ediția 2022/23.

Jocul s-a desfășurat la Constanța, încheindu-se cu scorul de 89-78. Echipa antrenată de Cristian Achim a condus în permanență, reușind să se desprindă la un maxim de 20 puncte în sfertul al 2-lea. Argeșenii, conduși de la margine de Milan Mitrovic, au refuzat să cedeze și s-au apropiat la o singură posesie în debutul secvenței decisive.

Finalul partidei a fost controlat de orădeni. Mark Ogden a fost impresionant la finalizare și recuperare în momente importante ale jocului, iar bihorenii au controlat lupta la recuperare, având și precizie la linia de pedeapsă pe toată durata confruntării. Un alt element important a fost raportul punctelor pe șansa a 2-a (24-8).

Mark Ogden a totalizat 27 puncte, 12 recuperări (5 ofensive), Donatas Tarolis a adăugat 18 puncte, 5 recuperări, iar Kris Richard și Erick Neal au terminat cu câte 12 puncte fiecare. De cealaltă parte, Joshua Cunningham a reușit 17 puncte, Mihai Măciucă a adăugat 15 puncte, 5 recuperări, Nikola Jevtovic a terminat cu 13 puncte, 6 recuperări, iar Tudor Fometescu a bifat 12 puncte pentru FC Argeș.

Jocul s-a desfășurat într-o sală neîncălzită. Toate echipele s-au plâns de acest aspect, lucru evidențiat inclusiv pe căile oficiale de comunicare ale majorității echipelor participante la turneul final de Cupa României.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea avansează în semifinalele Cupei României, unde luni (13.02), cu începere de la ora 20:00, se duelează cu CSM Athletic Constanța. Jocul va fi transmis în direct pe DigiSport, PrimaSport și FRB TV (YouTube).

Foto: CSM Athletic Constanța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.