CSM CSU Oradea s-a calificat la F8-ul Cupei României 2022

CSM CSU Oradea este prima echipă calificată la turneul final al Cupei României la baschet masculin – ediția 2022/23. Bihorenii au învins FC Argeș Pitești, scor 97-79, în ziua a 2-a la turneul de calificare organizat la Ploiești.

Alb-violeții au început mai bine jocul, dar Oradea a reacționat cu o prestație ofensivă de excepție. Formația antrenată de Cristian Achim a trecut în controla și nu a permis adversarului să se apropia, reușind să se desprindă la un maxim de 19 puncte în repriza secundă.

Oradea a avut o a 2-a partidă în zile consecutive cu inspirație în faza ofensivă. Dincolo de circulația bună a mingii mai mulți jucători au avut prestații ofensive individuale impresionanate, precum Justin Carter, Kris Richard și Mark Ogden, după ce în ziua anterioară s-a remarcat în mod deosebit Erick Neal. Totodată, CSM-ul a beneficiat de o prestație curajoasă din partea lui Marian Schmidt, jucător în vârstă de 18 ani, aflat la primele meciuri la nivelul Cupei României/Ligii Naționale.

Formația din Pitești a fost sub nivelul potențialului. Alb-violeții au irosit mai multe aruncări libere și au terminat meciul cu inferioritate la majoritatea capitolelor statistice.

Justin Carter a totalizat 18 puncte, 6 pase decisive, Mark Ogden a reușit 16 puncte, 5 recuperări, 3 intercepții, Kris Richard a terminat cu 15 puncte, 4 recuperări, iar Donatas Tarolis și Marian Schmidt au bifat 10 puncte fiecare pentru Oradea. În replică, Mihai Măciucă a totalizat 18 puncte, Josh Cunningham a terminat cu 17 puncte, 7 recuperări, iar James Freeman a terminat cu 17 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări pentru Pitești.

Cu două victorii la turneul de la Ploiești, CSM CSU Oradea a obținut calificarea la F8-ul Cupei României – ediția 2022/23.

Foto: CSM Ploiești (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.