CSM CSU Oradea învinge SCM U Craiova la București

CSM CSU Oradea a învins SCM U Craiova, scor 65-60, într-un meci din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Partida s-a desfășurat vineri (30.04), la Sala Dinamo din capitală.

Craiova a început mai bine meciul, având inițiativa, dar Oradea a reacționat. De altfel, s-au consemnat mai multe situații de egalitate pe parcursul primei secvențe. Niciuna dintre protagoniste nu a găsit ținta de la depărtare. Alb-albaștrii au beneficiat de un aport consistent din partea lui Payton Henson, având avantaj minin, scor 15-14, după zece minute de joc.

Oradea a venit la conducere în debutul secvenței a 2-a, atunci când Vlad Marinău a marcat singura aruncare din cele 23 încercare de cele două echipe în 20 minute de joc. Cătălin Baciu a contribuit în spațiul de trei secunde, dar Craiova a înscris ultimele nouă puncte ale reprizei. Oltenii au avut 13-2 la punctele marcate pe contraatac după 20 minute de joc, fiind la conducere, scor 32-29.

Sfertul 3 a început favoravbil echipei din Craiova. Aceasta a continuată să aibă probleme de la mare distanță. Oradea nu a găsit coșul deloc în primele minute din repriza secundă. Oltenii au marcat de trei ori de pe semicerc după vreo 25 minute în care nu au găsit deloc ținta cu acest procedeu. Bihorenii au reacționat, Baciu marcând de la mare distanță, iart Green a adus două reușite de la distanță. Alb-albaștrii erau la conducere, scor 47-46, după 30 minute de joc.

Green și Broussard au dus formația orădeană în avantaj în debutul secvenței decisive. Craiova a reacționat, iar Watson a ajuns în pragul descalificării în minutul 34 al partidei. Aekovic și Holt au ținut Oradea în avantaj pe tabelă. Craiova a avut mai multe șanse de a egala situația pe tabela de marcaj, însă nu a reușit acest lucru. Green a punctat după recuperare ofensivă pentru a mări avantajul bihorenilor la cinci puncte cu un minut înainte de final. Oradea a rămas în avantaj până la final pentru a obțione victoria.

Garlon Green a totalizat 14 puncte, 11 recuperări, Stephen Holt a adăugat 12 puncte, Aaron Broussard a izbutit 10 puncte, iar Cătălin Baciu a încheiat cu 10 puncte, 4 recuperări pentru CSM CSU Oradea. Payton Henson a replicat cu 15 puncte, Goran Filipovic a bifat 10 puncte, iar Monyea Pratt a terminat cu 10 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive pentru SCM U Craiova.

CSM CSU Oradea are 18-5 la general după acest meci. În schimb, SCM U Craiova a ajuns la 16-8.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.