CSM CSU Oradea învinge FC Argeș Pitești în finala memorialului Antonio Alexe

CSM CSU Oradea a câștigat turneul memorial Antonio Alexe – ediția a 9-a. Roș-albaștrii au depășit FC Argeș Pitești, scor 67-62, în ultimul joc al turneului găzduit la Arena Antonio Alexe, între 16-18 septembrie anul curent.

A fost un meci echilibrat, în cadrul căruia orădenii au avut un moment de desprindere, scor 27-14, în debutul sfertului 2, însă alb-violeții au reacționat și au oferit o replică solidă. Elevii lui Tudor Costescu s-au autodepășit în multe momente, reușind să se apropie amenințător pe finalul partidei. Echipa antrenată de Cristian Achim a avut mari dificultăți în jocul ofensiv, atât la construcție, cât și la finalizare, înregistrând al 2-lea meci consecutiv cu procentaj sub 25% la semicerc.

Ambele echipe au jucat după regulamentul din Cupa României, adică cu doi autohtoni în permanență, incluzând un U23. De notat că echipa din Pitești a avut doar trei jucători străini echipați la acest meci. Au lipsit Ilari Seppala, Mladen Jeremic și Goran Gajovic. De cealaltă parte a lipsit Garlon Green, iar Tudor Fometescu nu a putut termina meciul în teren din cauza unei lovituri încasate în mușchi.

Tudor Gheorghe a avut o nouă prestație solidă. După ce a livrat opt pase decisive în partida cu Rilski Sportist, el a avut 18 puncte și 5 pase decisive în confruntarea cu CSM CSU Oradea. Nikola Jevtovic a adăugat 16 puncte, 8 recuperări într-un meci în care a avut și o rană deschisă ce l-a scos din teren pentru câteva minute chiar în sfertul decisiv.

Alex Gavrilovic a fost MVP-ul partidei cu 16 puncte, 16 recuperări (2 ofensive) și 2 pase decisive pentru 28 la eficiență. Cătălin Baciu a adăugat 12 puncte, 6 recuperări, iar Dovis Bickauskis a terminat cu 10 puncte și 6 pase decisive pentru CSM CSU Oradea.

CSM CSU Oradea câștigă pentru a 7-a oară în nouă ediții desfășurate turneul destinat memoriei lui Antonio Alexe. FC Argeș Pitești s-a clasat pe locul al 2-lea, iar Rilski Sportist a ocupat locul al 3-lea.

Foto: Roby Boros / CSM Oradea (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *