CSM CSU Oradea elimină deținătoarea trofeului în Cupa României!

CSM CSU Orasdea s-a calificat în finala Cupei României la baschet masculin – ediția 2020/21 după o victorie cu U-BT Cluj-Napoca, scor 89-81. Partida s-a desfășurat duminică (07.03), la BT Arena din Cluj-Napoca.

Partida a demarat sub semnul echilibrului. Ambele protagoniste au găsit ținta de la semicerc, Clujul marcând de șase ori cu acest procedeu în primele minute de joc și avea 64% la jumătatea partidei, respectiv 88% la aruncările de două puncte. CSM-ul a avut câteva momente bune și a reușit so ofere o replică solidă la recuperare, dar asta pe fondul numărului mic de ratări ale lui U-BT. Scorul la prima pauză a fost de 25-24 pentru CSM CSU Oradea.

Clujul a deschis sfertul al 2-lea cu un parțial de 10-3 prin care a trecut la conducere. Formația de pe Someș nu a avut nicio recuperare ofensivă, dar a punctat cu generozitate de pe urma acțiunilor inițiale, având numeroase reușite pe tranziție, joc alimentat de Marquis Wright. Replica a venit de la Giordan Watson, cel mai inspirat și prezent jucător în atacul CSM-ului. Avantajul gazdelor a trecut de zece puncte, scorul la jumătatea partidei fiind stabilit de Stephen Holt de la linia de pedeapsă, fiind de 54-44.

Repriza a 2-a a început cu un parțial de 14-3 în favoarea orădenilor, aceștia reușind să treacă la conducere după minute bune în care au avut un nivel superior de joc și de intensitate. Clujul a reacționat și a revenit rapid la conducere pe tabela de marcaj. Echipele s-au succedat la conducere, Broussard marcând de la semidistanță pentru Oradea, în timp ce Richard a replicat pentru clujeni. Garlon Green a marcat ultimul coș al secvenței și a restabilit egalitatea la 64.

Echilibrul s-a menținut pe tabela de marcaj. Nivelul de intensitate al orădenilor a fost la ciote ridicate, însă mai mulți dintre oamenii mari au avut probleme cu greșelile personale. Nikola Markovic a înscris șase puncte, iar CSM-ul s-a desprins la două posesii. Replica a venit de la linia de pedeapsă, după ce bihorenii au intrat devreme în penalizare. Markovic a punctat după o recuperare ofensivă, însă a fost descalificat pentru a 5-a greșeală personală cu două minute înainte de final. Watson a găsit ținta de pe semicerc după reușita lui Zekovic, Oradea având șase puncte în plus cu un minut înainte de final.

Giordan Watson a totalizat 30 puncte, 4 pase decisive, 4 intercepții, alți trei jucători având peste zece puncte marcate pentru CSM CSU Oradea. În replică, Marquis Wright a totalizat 21 puncte, iar Andrija Stipanovic a adăugat 12 puncte, 5 recuperări pentru U-BT Cluj-Napoca.

În finală, CSM Oradea întâlnește pe CSO Voluntari. Confruntarea se va desfășura marți (09.03), ora 19:00, fiind transmisă în direct la DigiSport și LookSport, respectiv pe FRB TV.

Foto: Sandor Manases

Un răspuns la „CSM CSU Oradea elimină deținătoarea trofeului în Cupa României!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *