CSM CSU Oradea cedează în Israel

CSM CSU Oradea a fost învinsă de Ironi Ness Ziona în etapa a 5-a din Grupa J în FIBA Europe Cup – ediția 2019/20. Partida desfășurată în Israel s-a încheiat cu scorul de 85-77.

Jocul a demarat favorabil orădenilor, aceștia desprinzându-se la 15-8. Echipele au alternat situațiila favorabile pe tot parcursul primei reprize. Ironi Ness Ziona a terminat primul sfert cu un parțial de 15-4, incluzând o triplă în ultima secundă pentru a se desprinde la 23-19.

Sfertul al 2-lea a consemnat mai multe schimbări la conducere. Oradea s-a desprins la șase puncte după două reușite de la distanță (la una a călcat semicercul) semnate Zekovic. Repriza s-a terminat cu un 8-0 pentru gazde, respectiv un 7-0 pentru vizitatori. Astfel, la jumătatea partidei, Oradea conducea cu scorul de 41-36.

Oradea a întâmpinat dificultăți în defensiva la Daequan Cook, autor a numeroase reușite de la mare distanță. Dragan Zekovic a încercat să răspundă, însă nivelul de agresivitate al jucătorilor americani de la CSM nu a fost cel necesar. În pofida impreciziei de la linia de pedeapsă, Ness Ziona a trecut la conducere, scor 62-57, cu zece minute înainte de final.

Blocajul defensiv precar al bihorenilor a reprezentat o problemă majoră pentru aceștia, israelienii având 18 recuperări ofensive la jumătatea secvenței decisive. Broussard a ținut Oradea aproape, dar acest lucru nu a fost suficient echipei antrenate de Cristian Achim. Oradea a strâns la două puncte cu două minute înainte de final. Richard a restabilit egalitatea, însă israelienii s-au desprins decisiv cu un parțial de 9-0. La final s-a jucat pentru diferența de puncte, israelienii marcând în ultima secundă, pentru ca apoi să puncteze și Barnette, însă reușita acestuia a fost anulată.

Dragan Zekovic a totalizat 17 puncte, Giordan Watson a terminat cu 15 puncte, Aaron Broussard a reușit 15 puncte, 5 pase decisive, Kris Richard a terminat cu 13 puncte, 4 recuperări, 4 intercepții, iar Nikola Markovic a reușit 7 puncte, 14 recuperări pentru CSM CSU Oradea. Daequan Cook a reușit 28 puncte, 11 recuperări pentru Ironi Ness Ziona.

CSM CSU Oradea are 2-3 la general după acest meci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.