CSM CSU Oradea cedează în debutul FIBA Europe Cup 2021/22

CSM CSU Oradea a debutat miercuri (13.10) în FIBA Europe Cup – ediția 2021/22. Roș-albaștrii au primit vizita echipei Legia Varșovia. Meciul a avut loc la Arena Antonio Alexe și s-a încheiat cu scorul de 66-76.

Bihorenii au marcat primele opt puncte ale întâlnirii, dar continuarea a fost extrem de modestă. CSM-ul a mai înscris doar cinci puncte până la încheierea primei secvențe, iar Legia a preluat conducerea, scor 15-13. De altfel, Nikola Markovic a fost sancționat devreme cu trei greșeli personale lucru ce a redus rotația echipei gazdă la interior pentru tot restul primei reprize.

Jocul ofensiv al formației antrenate de Cristian Achim a suferit în continuare. Pe de o parte este evident că CSM-ul se confruntă cu dificultăți în propriul joc, dar în același timp apărarea de tip zonă 1-3-1, pe care Oradea a întâlnit-o și în semifinalele FIBA Europe Cup din sezonul precedent cu Stal Ostrow, a amplificat problemele gazdeelor. Gruparea din capitala Poloniei a trecut în control și a terminat repriza în avantaj important, scor 37-28.

Repriza secundă a consemnat desprinderea oaspeților la peste 20 de puncte. Aruncările de pe semicerc, venite după o bună circulație a mingii, au ajutat formația din Polonia să se desprinsă la un maxim de 22 lungimi. Cu zece minute înainte de final tabela de marcaj indica scorul de 58-40 în favoarea Legiei Varșovia.

Ultimul act a adus mai multe satifacții gazdelor. Acestea au intensificat apărarea și au alimentat ofensiva. Ecartul a scăzut la mai puțin de zece puncte, dar Nikola Markovic a comis a 5-a greșeală personală într-un moment în care a avut o bună dispoziție de joc. Oradea nu a reușit să amenințe superioritatea adversarului și meciul s-a terminat cu o victorie clară a echipei poloneze.

Dovis Bickauskis a totalizat 16 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, Stephen Holt a adăugat 12 puncte, 5 recuperări, iar Kris Richard a terminat cu 10 puncte, 7 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. Lukasz Koszarek a replicat cu 15 puncte, 4 pase decisive, alți trei jucători având câte 12 puncte pentru învingători.

În următoarele trei etape din FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea va juca în deplasare cu FC Porto, Szolnoki Olajbanyasz și FC Porto.

Foto: Roby Boros / FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *