CSM CSU Oradea avansează în finala Cupei României 2023

CSM CSU Oradea s-a calificat în finala Cupei României la baschet masculin – ediția 2023. Formația antrenată de Cristian Achim a învins CSM Athletic Constanța, scor 81-73.

Partida a fost aprig disputată. S-au consemnat 11 schimbări la conducere și 4 situații de egalitate. Niciuna dintre protagoniste nu s-a putut desprinde pe tabela de marcaj pe parcursul primelor 30 minute de joc. De altfel, scorul pe sferturi confirmă echilibrul: 20-20, 19-18, 21-18 și 21-17.

Cu această ocazie s-a confirmat faptul că echipa din Oradea începe să resimtă tot mai mult absența lui Justin Carter. Organizarea jocului nu mai este aceeași, multe acțiuni finalizându-se din improvizație și calitate individuală. Un alt aspect foarte important ce trage în jos formația ardeleană în acest moment este numărul foarte mic de puncte aduse de unitatea a 2-a.

De cealaltă parte, Constanța a făcut risipă de efort, a ridicat din nou nivelul de combativitate și a luptat cu toate armele pentru victorie. În plus, spre deosebire de eșecul la aproape 50 puncte suferit pe teren propriu cu Oradea în urmă cu o lună, formația din Constanța i-a avut în teren pe lituanienii Egidijus Mockevicius și Rapolas Ivanauskas.

Potrivit statisticii, CSM CSU Oradea a fost echipa superioară la toate capitolele, cu excepția procentajului la aruncările de două puncte. Constanța a terminat cu 72% la acest procedeu, iar bihorenii au avut doar 58%.

Mark Ogden a confirmat prestația de excepție din sferturile de finală cu un nou meci dominant. Americanul a fost desemnat MVP al meciului având 25 puncte, 11 recuperări pentru 33 la eficiență și 21 la +/-. Kris Richard a adăugat 17 puncte, 7 recuperări, Donatas Tarolis a avut 16 puncte, iar Erick Neal a terminat cu 9 puncte, 10 pase decisive.

Nathan Johnson a replicat cu 23 puncte, dar a terminat meciul cu 4/15 la aruncările de trei puncte. El a adăugat 6 recuperări și 3 intercepții cu 5 mingi pierdute. Vytenis Cizauksas a adăugat 19 puncte, cu 100% la aruncările de două puncte.

Oradea se califică în finala Cupei României pentru a 7-a oară în istorie. Bihorenii vor încerca să câștige primul astfel de trofeu, însă miercuri (15.02), ora 19:00, tot în sala de la Constanța de care s-au plâns mai mulți reprezentanți ai cluburilor participante din cauza frigului, întâlnesc pe U-BT Cluj-Napoca, campioana en-titre a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.