CSM Constanța triumfă la Ploiești

CSM Constanța a învins pe terenul lui CSM Petrolul Ploiești, scor 88-83, în cadrul etapei a 2-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc sâmbătă (30.09), la Sala Olimpia din Ploiești.

Formația de la Marea Neagră a avut inițiativa în prima repriză, fiind în avantaj pe tot parcursul primelor 19 minute de joc. Elevii lui Dan Fleșeriu s-au desprins la un maxim de zece puncte spre finalul primei secvențe. Sfertul al 2-lea s-a încheiat cu un parțial de 19-3 în favoarea prahovenilor. Astfel, galben-albaștrii au plecat la vestiare în avantaj, scor 48-41.

Trupa antrenată de Mihai Popa a fost la conducere pe tot parcursul celui de-al 3-lea sfert, reușind să se desprindă la un avantaj maxim de nouă lungimi. Constanța nu a renunțat și a restabilit egalitatea, scor 65-65, după 30 minute de joc efectiv.

Gazdele au înscris primele în ultimul act, dar continuarea a fost favorabilă Constanței. Mai precisă la semicerc și capabilă să producă greșeli în jocul de construcție al adversarului, echipa vizitatoare a venit la conducere și nu a mai cedat inițiativa până la final.

Bryan Griffin a reușit 20 puncte, 12 recuperări, 3 capace, Dragoș Diculescu a adăugat 18 puncte, 5 pase decisive, Kyndall Hill a terminat cu 15 puncte, iar Cedric Henderson Jr a livrat 14 puncte, 6 recuperări pentru Constanța. De cealaltă parte, Kenney Funderburk Jr a avut 23 puncte, 5 recuperări, Regie Johnson a adăugat 19 puncte, 5 pase decisive, iar Shane Henry a terminat cu 17 puncte, 11 recuperări, 4 capace pentru Ploiești.

CSM Constanța are 2-0 la general după acest meci, iar CSM Petrolul Ploiești este la 0-2.

Foto: CSM Constanta Baschet (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.