CSM Constanța obține victoria în prima etapă din noua ediție LNBM

CSM Constanța a învins CSM Tîrgu Mureș, scor 84-70, în prima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc sâmbătă (23.09), în localitatea de pe litoralul Mării Negre. A fost un duel între două echipe calificate pentru turneul final de Cupa României.

A fost o partidă echilibrată, gazdele având inițiativa pe tabela de marcaj, însă ardelenii au oferit o replică solidă. Constanța s-a desprins la șapte lungimi în primele minute de joc, dar formația pregătită de George Trif a anulat acest deficit și a venit în avantaj de două ori. Repriza s-a încheiat mai bine pentru constănțeni, aceștia plecând în avantaj la vestiare, scor 44-39.

Echilibrul s-a păstrat după pauză. Constanța a rămas în control pe tabelă, grație unui avantaj evident în ceea ce privește precizia la aruncările de pe semicerc, însă Tîrgu Mureș a continuat să lupte și să se mențină foarte aproape pe tabela de marcaj. Scorul cu zece minute rămase de jucat a fost de 59-55.

Secvența decisivă a fost controlată de CSM Constanța. Echipa antrenată de către Dan Fleșeriu s-a desprins la peste zece puncte, continuând să controleze jocul la semicerc pe ambele faze.

Jorden Duffy a totalizat 20 puncte, 7 pase decisive, Rolland Torok a adăugat 15 puncte, Andrei Oprean a bifat 12 puncte, alți doi jucători având peste zece puncte pentru Constanța. De asemenea, Bryan Griffin a cules 18 recuperări (6 ofensive). În replică, Jonathan Person a reușit 13 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, Szabolcs Santa a adăugat 12 puncte, 12 recuperări, iar Mladen Jeremic și Jakob Lowrance au avut câte 11 puncte pentru CSM Tîrgu Mureș.

Foto: CSM Constanța Baschet (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.