CSM Athletic Constanța învinge la Galați

CSM Athletic Constanța a obținut o victorie importantă în deplasare. Formația de la malul Mării Negre a învins în fieful lui CSM Galați, scor 94-81, în cadrul etapei a 12-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23.

Echipa antrenată de Alexandru Olteanu a realizat un parțial de 12-3 prin intermediul căruia s-a terminat primul sfert. Astfel, Constanța conducea cu scorul de 29-20 după zece minute de joc. Gălățenii au reacționat în sfertul al 2-lea, la capătul căruia scorul era de 45-42 în favoarea oaspeților. Repriza secundă a aparținut constănțenilor. Aceștia au reușit să se desprindă la peste 20 puncte, trupa lui Florin Nini reducând din deficit pe final.

Constanța a terminat meciul cu 28 reușite de două puncte și un procentaj de 72% la aruncările din acțiune, incluzând 80% la cele de două puncte! În plus, câștigătorii au dominat lupta la recuperare (37-20). De cealaltă parte, Galați a provocat 21 posesii pierdute formației adverse, de unde a rezultat un raport de 27-16 la punctele marcate după posesie pierdută de adversar.

Nathan Johnson a totalizat 22 puncte, 8 pase decisive, Vytenis Cizauskas a adăugat 21 puncte, 5 pase decisive, Jarid Rhodes a terminat cu 18 puncte, iar Egidijus Mockevicius a încheiat cu 16 puncte, 9 recuperări pentru Constanța. În replică, Nedeljko Prijovic a reușit 28 puncte, 6 recuperări, iar Luka Mitrovic a adăugat 13 puncte pentru CSM Galați.

În tur, la Constanța, formația din Galați a învins cu scorul de 98-94. Așadar, în eventualitatea unei egalități între aceste echipe avantajul va fi de partea lui CSM Athletic Constanța.

CSM Galați are 6-5 la general după acest meci, iar CSM Athletic Constanța a ajuns la 5-4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.