CSKA Moscova ridică suspendarea lui Mike James

CSKA Moscova a anunțat pe cale oficială continuarea colaborării cu Mike James. Fundașul nord-american fusese suspendat de către clubul moscovit fără a se face precizări clare cu privire la motivul acestei decizii.

Sâmbătă (31.01), după meciurile din Euroligă cu Alba Berlin și Bayern Munchen, în ziua în care s-a anunțat că Nikola Milutinov trebuie supus unei intervenții chirurgicale și nu va mai putea juca în cursul sezonului competițional 2020/21, s-a anunțat că James revine în programul echipei.

Comunicatul menționează faptul că „Fundașul Mike James va continua să joace pentru CSKA Moscova. El va lua parte la antrenamentul echipei de duminică și ar putea efectua deplasarea cu echipa pentru meciul din Liga VTB, cu Zielona Gora, programat pentru luni (01.02).”

Președintele clubului, Andrei Vatutin, a fost citat în amintitul comunicat:

„Am avut anumite probleme, dar nu vreau să vorbesc despre ele în detaliu acum, aceasta este o chestiune internă a echipei noastre. A fost nevoie de mult timp pentru a rezolva lucrurile și a asculta poziție tuturor părților inplicate. După întoarcerea de la Berlin, ne-am adunat ca o echipă și am discutat sincer, am încercat să găsim o soluție profesională în beneficiul intereselor comune. Nu a existat o cale ușoară de a ieși din această situație, dar împreună cu staff-ul tehnic și jucătorii, am ales o cale care implică multă muncă comună. Este un lucru este firesc pentru o echipă sportivă de nivel înalt. Este clar că evaluările a ceea ce am decis se pot face în timp, dar suntem uniți în această decizie și acest lucru este foarte important pentru mine. Sper că totul va funcționa și vom crește ca o echipă. Mike rămâne parte a echipei noastre, mergem împreună.”

Comunicatul oficial al CSKA Moscova include și declarația jucătorului. Iat-o:

„Pe 8 ianuarie bunicul meu a decedat ca urmare a cancerului pulmonar de care suferea de o vreme. Din acel moment viața mea, în plan personal, a cunoscut multe schimbări. Din păcate, acest lucru s-a revărsat asupra activității mele profesionale, iar o mulțime de informații despre club și despre mine am ieșit în presă.

În primul rând aș dori să spun că această problemă este foarte strâns legată de mine, dar nu este o informație pe care aș dori să o văd în mass-media. În al doilea rând, aș dori să spun că există câteva modalități de a mă ocupa de anumite lucruri și nu am gestionat această situație în cel mai bun mod posibil pentru mine sau pentru clubul pe care îl reprezint. Din acest motiv, sunt aici pentru a-mi cere scuze și pentru a spune că atenția pe care această întâmplare a atras-o asupra persoanei mele nu este în conformitate cu modul în care aș vrea ca bunicul meu să fie amintit. Clubul și eu gestionăm situația în plan intern și vom trece peste acest moment ca grup. Aș aprecia dacă oamenii pot să lase acest inciden în trecut. Apreciez toate urările adresate familiei mele și mulțumesc celor care și-au făcut griji pentru mine.”

Mike James este cel mai bun marcator al sezonului competițional 2020/21 în Euroliga masculină. El are o medie de 20.0 puncte/meci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.