CSKA Moscova construiește o nouă sală pentru meciurile din Liga VTB

CSKA Moscova a anunțat că a demarat lucrările pentru construirea unei noi săli în capitala Rusiei. Costurile legate de această nouă arenă sunt suportate de Norilsk Nickel – compania care deține echipa de baschet masculin CSKA Moscova – și Ministerul Apărării din Rusia.

Noua sală va avea o capacitate de 5.000 locuri. Aceasta nu corespunde cerințelor Euroleague Basketball, însă CSKA are deja o arenă ultramodernă de mare capacitate pe care o utilizează pentru a susține meciurile de pe teren propriu în Euroliga masculină. Moscoviții dispută aceste partide la Megasport Sport Palace, sală cu capacitate de 14.000 locuri.

Așadar, noua sală va fi utilizată pentru meciurile din Liga VTB. De altfel, rareori se întâmplă ca la meciurile lui CSKA Moscova în această competiție să existe un astfel de interes care să atragă mai mult de 5.000 spectatori. Exceptând capacitatea, sala va deține toate dotările necesare pentru a găzdui competiții FIBA de nivel 1. Ea va dispune de toate soluțiile inginerești și tehnologice de ultimă generație. Finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru finalul anului calendartistic 2023.

Noua sală va face parte dintr-un complex în cadrul căruia se vor mai găsi un bazin de înot, o sală pentru gimnastică, respectiv spații pentru organizarea de competiții de arte marțiale. De asemenea, o parte din birourile Ministerului Apărării din Rusia se vor muta în acest complex.

CSKA deține două patinoare de mare capacitate în Moscova. Echipa de baschet masculin obișnuiește să dispute o parte din meciurile de pe teren propriu la Alexander Gomelsky Universal Sports Hall, ce face parte din CSKA Sports Complex. Această sală are deja peste 40 ani vechime și cel mai probabil va fi înlocuită de noua sală.

Norilsk Nickel este o companie minieră din Rusia care produce nichel, paladiu și platinăm, fiind unul dintre liderii pe aceste piețe la nivel mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.