CSKA Moscova confirmă plecarea a patru jucători

CSKA Moscova a anunțat pe cale oficială că patru jucători au optat să părăsească echipa după declanșarea războiului din Ucraina, prin intermediul invaziei armatei ruse. Este prima confirmare referitor la exodul jucătorilor străini din Rusia în acest context.

Pe parcursul zilelor precedente s-a vehiculat în presa de specialitate din Europa că Tornike Shengelia, Marius Grigonis și Iffe Lundberg au plecat din Moscova. CSKA a confirmat acum pe cale oficială aceste informații și a mai adăugat că germanul Johannes Voigtmann a luat aceeași decizie. Trebuie precizat însă faptul că cei patru rămân sub contract cu CSKA Moscova.

Iată comunicatul emis de CSKA Moscova:

„Din motive personale legate de situația actuală dintre Rusia și Ucraina, precum și de posibilele consecințe ale acesteia, Tornike Shengelia și Iffe Lundberg au părăsit CSKA. În viitorul foarte apropiat, Marius Grigonis și Johannes Voigtmann vor merge și ei în patria lor. Acțiunile jucătorilor reprezintă o încălcare a termenilor contractului și a regulamentului clubului, dar tratăm cu înțelegere situația personală a fiecărui jucător. Situația contractuală a jucătorilor va fi rezolvată atunci când situația politică și sportivă din Europa vor reveni la normal.

Toți ceilalți jucători și antrenori continuă să se pregătească pentru meciurile următoare conform programului obișnuit.

Clubul monitorizează evoluția situației, concentrându-se pe deciziile organizațiilor guvernamentale și ale competițiilor în care echipa participă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.