Cristian Popa va fi coleg de echipă cu Amedeo Casale în Italia

Cristian Popa este cel de-al 2-lea jucător român recrutat de echipa italiană Sambenedettese Basket. El va fi coleg în Serie C (liga a 4-a) cu Amedeo Casale. Popa a semnat un angajament pentru sezonul competițional 2020/21.

Născut pe data de 4 iunie 1998, înalt de 2.03 metri și cântărind 103 kilograme, acest jucător ar fi putut evolua în următoarea stagiune sub incidența regulii U23 dacă ar fi optat să rămână în Liga Națională.

Jucător de poziția 3-4, Popa a evoluat de-a lungul timpului pentru Dinamo CSȘ Nr. 6 București, VIPO București, LPS CSU Pitești, CSU Știința București, Dinamo București și CSM Focșani.

Pe parcursul ultimilor doi ani, Cristian a evoluat pentru CSM Focșani, grupare alături de care a debutat în Liga Națională. El a bifat 40 apariții în perioada amintită cu medii statistice de 1.8 puncte, 2.1 recuperări, 0.5 pase decisive pentru 2.2 la eficiență în 13:16 minute pe partidă.

Sambenedettese Basket este stabilită în localitatea San Benedetto del Tronto. Aceasta este localitatea natală a lui Amedeo Casale, noul coleg de echipă al lui Cristian Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.