Craiova și Pitești deschid etapa a 9-a din LNBM Getica 95 cu victorii în deplasare

SCM U Craiova și FC Argeș Pitești au obținut victorii importante în deplasare, în cadrul Conferinței B din Liga Națională de baschet masculin Getica 95 – ediția 2023/24. Amintitele grupări au triumfat în cursul serii de vineri (17.11).

Craiova s-a impus pe terenul lui CSM Petrolul Ploiești, scor 86-74, în cadrul unui joc ce a necesitat o repriză de prelungiri. Nik Dragan a trimis partida în runda suplimentară cu o reușită de două puncte chiar înaintea sirenei ce a anunțat epuizarea celor 40 minute de joc efectiv. Runda suplimentară a fost dominată de olteni, aceștia marcând 20 puncte în cinci minute.

Prahovenii au avut un avantaj maxim de 13 puncte, dar l-au irosit și au suferit un nou eșec dureros pe teren propriu. De notat că echipa antrenată de Mihai Popa a reușit să obțină victorii la Vâlcea și Sibiu, dar a pierdut în confruntările de acasă cu Constanța, Oradea și acum cu Craiova.

Vitalii Zotov a reușit 23 puncte, 8 pase decisive, Amedeo Casale a adăugat 19 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, iar Nik Dragan a eterminat cu 17 puncte, 11 recuperări pentru Craiova. Alb-albaștrii au jucat în doar patru străini și au fost lipsiți de George Blaj-Voinescu. Veljko Brkic a reușit 19 puncte, 6 recuperări, iar Kenney Funderburk a adăugat 19 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive pentru Ploiești.

SCM U Craiova are 2-4 la general și două meciuri mai puțin disputate. În schimb, CSM Petrolul Ploiești are 3-5 la jumătatea primei faze a campionatului.

Pitești a triumfat pe terenul lui CSM Tîrgu Mureș, scor 85-81. A fost un meci controlat de alb-violeți, aceștia conducând pe tot parcursul celor 40 minute de joc efectiv. Ardelenii au avut momente în care s-au apropiat pe tabela de marcaj, dar niciodată nu s-a schimbat situația la conducere.

Tudor Fometescu a avut o prestație de excepție la semicerc. El a înscris de cinci ori de la mare distanță, fiind principalul marcator al învingătorilor cu 17 puncte. Nikola Jevtovic a adăugat 16 puncte, 10 recuperări, alți doi jucători ai Piteștiului având câte 15 puncte marcate. De cealaltă parte, Mladen Jeremic și Goran Martinic au reușit câte 15 puncte, 4 pase decisive, iar Szabolcs Santa a adăugat 13 puncte, 8 recuperări pentru Tîrgu Mureș.

FC Argeș Pitești încheie turul cu 7-1 la general, în fruntea ierarhiei. În schimb, CSM Tîrgu Mureș contabilizează cel de-al 2-lea eșec pe teren propriu și are 4-4 la general.

Foto: CSM Ploiesti (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.