U-BT Cluj-Napoca deschide noua ediție de campionat cu o victorie la Ploiești

U-BT Cluj-Napoca a învins CSM Petrolul, la Ploiești, în prima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Meciul a avut loc joi (29.09), la 48 ore de la disputarea SuperCupei, în aceeași locație, eveniment câștigat de ardeleni.

Rezultatul final al partidei din runda inaugurală a Ligii Naționale a fost de 81-71.

Prahovenii au început mai bine, având inițiativa pe tabela de marcaj pe tot parcursul primelor zece minute de joc. Clujul a reacționat i a restabilit egalitatea, scor 24-24, la prima pauză.

Lucrurile s-au schimbat din sfertul 2. Echipa antrenată de Mihai Silvășan s-a instalat la conducere și nu a cedat inițiativa, reușind un parțial de 27-11 în această perioadă de joc. Astfel, campioana en-titre s-a desprins la 16 puncte după 20 minute de joc.

Repriza secundă a fost echilibrată, ploieștenii reușind să reducă ușor din deficit. Totuși, U-BT a rămas în avantaj și a controlat situația pe tot parcursul secvențelor 3 și 4. Finalul nu a adus schimbarea, campioana având control deplin.

Leo Meindl a totalizat 13 puncte, Stefan Bircevic a reușit 13 puncte, 6 recuperări, Emi Cățe a avut 12 puncte, 6 recuperări, iar Andrija Stipanovic a izbutit 12 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive pentru U-BT Cluj-Napoca. În replică, Veljko Brkic a totalizat 17 puncte, 5 pase decisive pentru CSM Petrolul.

U-BT Cluj-Napoca se mută la București pentru turneul preliminar de Cupa României, urmând să se confrunte cu Dinamo și Steaua. În schimb, CSM Petrolul Ploiești găzduiește un alt turneu din aceeași competiție, duelându-se cu CSM CSU Oradea și FC Argeș Pitești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.