Cholet Basket avansează în grupele Basketball Champions League – ediția 2023/24

Cholet Basket este ultima echipă ce avansează în grupele Basketball Champions League – ediția 2023/24. Finalistă în FIBA Europe Cup pe parcursul sezonului precedent, reprezentanta Franței a câștigat cel de-al 3-lea turneu de calificare organizat în această săptămână la Antalya (Turcia).

În finala turneului, Cholet a învins pe Brindisi, din Italia, scor 80-69. Amintim că italienii au învins la limită CSM CSU Oradea în sferturile de finală ale acestui turneu.

Ultimul meci al evenimentului oganizat în Turcia a fost controlat în întregime de francezi. Echipa antrenată de Laurent Vila a construit un avantaj consistent pe parcursul primelor 30 minute ale confruntării cu Brindisi și au controlat ultimul act pentru a-și asigura locul în grupele BCL.

Neal Sako a totalizat 19 puncte, 4 recuperări, alți trei jucători de la Cholet având peste zece puncte marcate în această întâlnire. De cealaltă parte, Jamel Morris a reușit 15 puncte, iar Joonas Riismaa și JaJuan Johnson au totalizat câte 13 puncte fiecare pentru Brindisi.

Cholet Basket se alătură lui Benfica Lisabona și SIG Strasbourg în grupele Basketball Champions League. Așadar, două echipe din Franța și una din Portugalia completează tabloul principal al competiției aflată la cel de-al 8-lea sezon din istorie.

Foto: championsleague.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.