Charlon Kloof, al 2-lea jucător accidentat grav la echipa națională în prima fereastră a calificărilor FIBA EuroBasket 2021

Olandezul Charlon Kloof este al 2-lea jucător ce a suferit o accidentare echivalentă cu finalul prematur al sezonului competițional în programul echipei naționale. Fundașul batav s-a accidentat în partida pierdută cu Croația, scor 59-69, în etapa a 2-a din calificările FIBA EuroBasket 2021.

Desemnat cel mai bun conducător de joc al primei etape și inclus în cvintetul ideal al rundei, pentru cele 27 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive în victoria repurtată de Olanda la Ankara, în fața Turciei, Kloof s-a accidentat în eșecul cu Croația, din etapa a 2-a.

El a fost titularizat în angrenajul echipei antrenate de Maurizio Buscaglia, bifând 10 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări cu șase posesii pierdute pentru 3 la eficiență.

Kloof evoluează pentru Ormanspor, echipă situată pe locul al 13-lea în primul eșalon al Turciei, acolo unde a obținut șapte victorii în primele 20 etape. Kloof a jucat în 19 partide din primul eșalon al Turciei și a avut medii statistice de 11.8 puncte, 6.1 recuperări, 2.8 pase decisive, 0.6 intercepții și 0.4 capace pentru 12.5 la eficiență în 31.4 minute pe meci. El era al 2-lea jucător ca eficiență din lotul formației aflate la primul sezon în eșalonul de elită al Turciei.

În vârstă de 30 ani, înalt de 1.91 metri, Kloof este olandez cu origini surinameze, fiind născut la Paramaribo. El a jucat baschet la nivel liceal și universitar în Statele Unite ale Americii. Cariera profesionistă a lui Charlon a demarat în vara anului 2014. Kloof a jucat pentru următoarele echipe: İstanbul DSİ (Turcia), Rethymno Cretan Kings (Grecia), Fiat Torino (Italia), NZT Skopje (Macedonia de Nord), respectiv UCAM Murcia (Spania).

De notat că în sezonul precedent, Kloof a fost coleg de echipă cu Emanuel Cățe. De altfel, el a fost primul jucător de baschet născut în Surinam (fosta Guyana Olandeză) ce a evoluat în Liga ACB.

Cu toate că Olanda nu a contribuit la formarea sa baschetbalistică, Kloof evoluează în pentru prima reprezentativă batavă. El a jucat și împotriva Româniai în calificările FIBA Basketball World Cup 2019.

Reamintim că Santi Yusta a suferit o accidentare la genunchi în eșecul suferit de Spania cu Polonia, tot în etapa a 2-a din calificările FIBA EuroBasket 2021. Yusta, similat lui Kloof, nu va mai juca în sezonul competițional 2019/20.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.