Cel mai celebru teren de baschet în aer liber de pe planetă se redeschide sâmbătă (16.10)

Celebrul teren de baschet din incinta Rucker Park este renovat. Acesta va fi redeschis sâmbătă (16.10), după ce lucrările de modernizare ale acestui loc de excepție pentru istoria jocului cu mingea la coș s-au încheiat.

Procesul de renovare a terenului Greg Marius din legendarul parc amplasat în New York City a fost finanțat de sindicatul jucătorilor de baschet din NBA (NBPA), în colaborare cu administrația parcurilor din celebra metropolă americană. Costurile de renovare s-au ridicat la suma de 520.000 dolari.

Rucker Park este considerat cel mai important loc de pe planetă din punct de vedere al baschetului de stradă. Adesea etichetat drept Mecca jocului de baschet amator, acesta este locul în care au jucat și s-au antrenat câțiva dintre cei mai talentați oameni care au practicat baschetul la nivel profesionist, dar și amator. Numeroase povești extraordinare sunt legate de această locație, publicul fiind pur și simplu vrăjit de calitatea și competitivitatea confruntărilor ce au avut loc aici de-a lungul timpului.

Denumirea parcului, Rucker, s-a făcut în amintirea lui Holcombe Rucker, un profesor din zonă. Acesta a fost directorul terenurilor de sport din parc. Denumirea terenului, Greg Marius, este menită să-l onoreze pe cel care a fondat turneul de streetball denumit Entertainer’s Basketball Classic la care au participat, de-a lungul timpului, jucători precum Wilt Chamberlain, Julius Erving, Allen Iverson, Kobe Bryant sau Kyrie Irving.

Lucrările de renovare au început la sfârșitul lunii august anul curent și s-au încheiat de curând. Această acțiune s-a realizat cu scopul de a restaura unul dintre pilonii culturii baschetbalistice atât de puternic dezvoltată în orașul New York.

Redeschiderea terenului de baschet din Rucker Park se face cu câteva zile înaintea startului oficial al sezonului competițional 2021/22 în NBA, competiție aflată în fața celei de-a 75-a ediții din istorie.

Foto: NBPA (Twitter)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *