Cea mai bună prestație stagională a lui Lucas Tohătan aduce prima victorie pentru BC CSU Sibiu

Lucas Tohătan a izbutit cea mai bună prestație stagională. Baschetbalistul maramureșean al lui BC CSU Sibiu a avut o contribuție majoră la prima victorie în actuala ediție a Ligii Naționale pentru gruparea galben-albastră.

Tohătan a totalizat 19 puncte, având 7/11 la aruncările din acțiune și 3/3 la linia de pedeapsă în confruntarea cu CSO Voluntari, scor 86-83. El a adăugat 5 pase decisive, 2 recuperări și o intercepție, însă a pierdut mingea de cinci ori. Lucas a încheiat meciul cu 18 la eficiență și -1 la +/-.

Dincolo de cifre, fundașul Sibiului s-a evidențiat prin curaj și ambiție. El și-a asumat mai multe acțiuni inclusiv în momentele decisive ale partidei. Nu toate au fost cu rezultatul dorit pentru echipa sa, dar nu poate fi trecută cu vederea combativitatea și dăruirea totală, uneori chiar și cu riscul unei accidentări.

El a marcat șapte puncte în sfertul 4, de două ori aducându-și echipa la conducere și o dată restabilind egalitatea pe tabela de marcaj. De asemenea, Tohătan a comis un fault la mijlocul terenului asupra lui Sarunas Vasiliauskas la plus trei pe tabela de marcaj în ultimul minut al partidei pentru a preveni o aruncare de trei puncte ce ar fi putut restabili egalitatea. Așadar, cel puțin în apărare a dat dovadă și de prezență de spirit.

Amintim că Tohătan a jucat doar șapte minute în partida cu SCM U Craiova, precedenta disputată la Sala Transilvania. El a suferit o accidentare atunci și a absentat la următorul joc al Sibiului, disputat la Oradea. Lucas a revenit în angrenajul lui CSU la confruntarea cu deținătoarea Cupei României și a avut o prestație de excepție ajutându-și echipa să obțină prima victorie în acest sezon, una ce poată să relanseze gruparea de pe Cibin.

În patru apariții la nivelul Ligii Naționale în sezonul 2021/22, Tohătan are medii statistice de 11.8 puncte, 3.3 pase decisive, 1.8 recuperări și 1.0 intercepții cu 3.3 posesii pierdute în aproape 28 minute de joc. El are 57% la aruncările de două puncte, 36% la trei puncte și 89% la linia de pedeapsă pentru 10.0 la eficiență.

În vârstă de 22 ani, Lucas Tohătan parcurge al 6-lea sezon în Liga Națională. El a obținut promovarea alături de Olimpic Baia mare, după care s-a transferat la SCM Timișoara, unde a petrecut un an și jumătate. Din vara anului 2018 este jucătorul lui BC CSU Sibiu, unde bifează cel de-al 4-lea sezon consecutiv. Are 139 apariții în Liga Națională, Cupa României și SuperCupa României. Palmaresul său cuprinde un trofeu de Cupa României și o finală de Liga Națională pierdută.

Foto: BC CSU Sibiu (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *