Cătălin Baciu continuă la CSM Oradea

Cătălin Baciu a semnat un nou angajament cu CSM CSU Oradea. Baschetbalistul originar din Cluj-Napoca, în vârstă de 34 ani, înalt de 2.14 metri, va juca pentru al 4-lea sezon consecutiv sub comanda lui Cristian Achim.

În sezonul 2021/22, la nivelul Ligii Naționale, Cătălin Baciu a bifat 31 apariții și a contribuit cu 6.0 puncte, 3.6 recuperări, 0.6 pase decisive și 8.3 la eficiență în aproape 11 minute pe meci. El a avut 66% la aruncările din acțiune și 69% la linia de pedeapsă. Bobo a mai jucat și în FIBA Europe Cup, respectiv Cupa României.

Baciu a jucat în NCAA pentru universitatea Clemson. A absolvit în 2012, iar de atunci activează în baschetul românesc. El a jucat pentru U Mobitelco Cluj-Napoca, CSM Steajua EximBank BUcurești și SCM Timișoara. Are 321 prezențe în Liga Națională, respectiv 36 în Cupa României. Are medii pe carieră de 6.3 puncte, 3.5 recuperări și 0.5 capace pentru 8.1 la eficiență în peste 13 minute pe partidă.

A ajuns la Oradea în 2019, contribuind la câștigarea SuperCupei în același ani. Bobo a mai jucat două finale de cupă și una de campionat alături de formația bihoreană.

Este primul anunț oficial făcut de CSM Oradea în perspectiva sezonului 2022/23. Roș-albaștrii au mai mulți jucători autohtoni sub contract, precum Bobe Nicolescu, Tudor Fometescu, respectiv tinerii baschetbaliști localnici. De asemenea, Kris Richard are angajament semnat cu formația pregătită de Cristian Achim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.