Căpitanul echipei naționale a României este implicat într-o campanie umanitară

Bobe Nicolescu, căpitanul echipei naționale de baschet masculin a României și triplu campion național alături de CSM CSU Oradea, este implicat într-o campanie de strângere de fonduri pentru Asociația pentru Micuțul Noel. El este implicat în această acțiune caritabilă de mai mult timp, dovadă în acest sens fiind pagina personală de Facebook a tânărului baschetbalist originar din capitala României.

La începutul lunii aprilie, Bobe a scos la licitație maioul de culoare albastră al echipei sale de club, pe care l-a purtat în confruntarea cu Falco Szombathely, campioana Ungariei, în preliminariile Basketball Champions League. Nicolescu nu a mai apucat să îmbrace acest echipament din cauza problemelor medicale cu care s-a confruntat de-a lungul sezonului 2019/20.

După cum v-am anunțat în podcast, vă invit să facem împreună o faptă bună. Știm că nu sunt cele mai bune momente, însă…

Posted by Bobe Nicolescu on Friday, April 10, 2020

După cum se poate vedea în secțiunea de comentarii a postării alăturate, licitația a atras o sumă însemnată de bani.

În cursul zilei de marți (28.04), Bobe a anunțat, tot prin intermediul Facebook-ului, că un arbitru român a decis să se implice în această campanie. Este vorba despre clujeanul Bogdan Podar. Acesta a donat suma de 1.500 lei către Asociația pentru Micuțul Noel.

Bobe Nicolescu a comentat pe pagina proprie de facebook acest gest în felul următor:

„Am învățat în acești ani cât de important este respectul între jucători și arbitri. E important să știi să accepți o decizie, chiar dacă nu îți convine, să ai capul mereu sus și jocul plin de fair play.

Indiferent de rezultat, am strâns mereu mână la final arbitrilor și am avut cuvinte frumoase pentru ei. De data asta însă, e mult mai mult decât atât.

E vorba despre un gest extrem de frumos al domnului Bogdan Podar, un gest care merită un val uriaș de aplauze. Fiindcă impresionat de cazul lui Noel, pentru care am licitat echipamentul meu săptămânile trecute – a dorit să se implice și dânsul.

Astfel, a donat către Asociația pentru Micuțul Noel suma de 1.500 de lei și vreau să îi mulțumesc din suflet pentru gest. La rândul meu, vreau ca la primul meci în care mă va arbitra, să îi ofer un echipament înrămat, care sunt sigur că va veni acompaniat de un val imens de aplauze în Arena Antonio Alexe.

Mulțumesc din suflet pentru bunătate!”

Am învățat în acești ani cât de important este respectul între jucători și arbitrii. E important să știi să accepți o…

Posted by Bobe Nicolescu on Tuesday, April 28, 2020

Asociația pentru Micuțul Noel luptă pentru strângerea de fonduri necesare pentru a-l ajuta pe băiețelul cu același nume. El suferă de amiotrofie spinală musculară, o afecțiune degenerativă cu transmitere genetică autozomal recesivă care afectează neuronii din măduva spinării, adesea și pe cei din trunchiul cerebral, ducând la moartea acestora cu pierdere de masă musculară și scădere de forță. Detalii despre această asociație se găsesc AICI.

În altă ordine de idei, în paralel cu munca pe care o depune pentru a se reface de pe urma problemelor medicale ce l-au ținut departe de teren pe tot parcursul sezonului 2019/20 cu excepția a șase meciuri, Bobe Nicolescu confirmă că a prins rădăcini la Oradea, fiind în prezent cel mai longeviv jucător din lotul echipei, acumulând cinci sezoane în roșu și albastru. Chiar dacă s-a întors în București, unde este alături de familia sa în perioada pandemiei COVID-19, sportivul în vârstă de 23 ani a luat parte la activitățile social media ale CSM Oradea, dar și la activitățile desfășurate în mediul online de juniorii de la Oradea.

Foto: championsleague.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.