Campul organizat de IG Hoops și Real Betis Baloncesto la Sibiu s-a încheiat. Baschetul a revenit în România cu această ocazie!

Primul eveniment baschetbalistic organizat pe teritoriul României după declanșarea pandemiei COVID-19 s-a încheiat în cursul serii de sâmbătă (01.08), la Sibiu. Este vorba despre campul organizat de IG Hoops, compania lui Ionuț Georgescu (foto) și Real Betis Baloncesto.

Evenimentul s-a desfășurat între 27 iulie și 1 august, la Sala Transilvania din Sibiu. Au participat peste 60 de tineri practicanți ai jocului de baschet născuți în România, a căror vârstă este cuprinsă între 8 și 15 ani. Ei au beneficiat de condiții deosebite, dar și de experiența și cunoștințele unui colectiv de șase antrenori ai clubului spaniol, alături de cinci antrenori români.

În ceea ce privește organizarea evenimentului trebuie subliniat faptul că principalul merit al acestuia îi revine lui Ionuț Georgescu. Acesta a demarat un protocol de colaborare cu Real Betis Baloncesto, club angrenat în Liga ACB – cel mai puternic campionat național din Europa și unul dintre cele mai puternice de pe întreaga planetă.

Parte din acest parteneriat este organizarea acestui camp. Unul în care Georgescu și-a asumat organizarea și a invitat o echipă de specialiști (antrenori) de la clubul iberic. Asta în condiții de incertitudine și de blocaj complet al baschetului în țara noastră.

S-au desfășurat 11 ședințe de antrenament și un workshop cu participarea unor personalități de seamă precum Virgil Stănescu, Dragoș Pătraru, Claudiu Ilina, Vladimir Biasutti, respectiv Javier Carrasco Soriano. Aceștia au vorbit tinerilor participanți la camp, oferindu-le informații, idei și detalii pe care aceștia le vor putea aplica în viitor, indiferent că vor alege să continue pe terenul de baschet sau în alt domeniu.

Organizatorii evenimentului au respectat și implementat măsurile în vigoare cu privire la protecția tuturor participanților. Trecem prin vremuri nemaipomenite, lucru ce a frânat activitatea sportivă și cea baschetbalistică, însă campul de la Sibiu s-a desfășurat nestingherit, dar cu o atenție deosebită pe parte de prevenție și procție a participanților. De altfel, aceasta a fost probabil una dintre cele mai importante învățăminte pentru tinerii participanți: existența regulilor, aplicarea și respectarea acestora.

Acest eveniment i-a scos pe copii din case, angrenându-i într-un ciclu de antrenamente total diferit față de ceea ce au întâlnit până acum, prezentându-le modele și practici de urmat. Totodată, antrenorii din Sibiu au avut șansa unui schimb de experiență unic, accesul fiindu-le permis în mod gratuit pe tot parcursul acestui eveniment.

Misiunea campului a fost aceea de a veni în întâmpinarea copiilor și părinților cu un program care să îmbine baschetul cu educația și socializarea. Campul de la Sibiu ridică ștacheta față de orice alt eveniment de acest gen organizat în țara noastră, așa cum bine au anticipat organizatorii.

2 răspunsuri la „Campul organizat de IG Hoops și Real Betis Baloncesto la Sibiu s-a încheiat. Baschetul a revenit în România cu această ocazie!”

 1. Un camp extrem de util și foarte bine organizat, în condițiile complet atipice pe care le trăim.
  Am asistat la câteva antrenamente și mi s-au părut interesante și diferite de ce am mai văzut până acum.
  Doar un lucru vreau să subliniez… Președintele federației s-a aflat la Sibiu în această săptămână și nu a avut minima curiozitate să intre în sala Transilvania să vadă ce fac 60 de juniori legitimați, care nu au mai avut nici o activitate oficială în ultimele 4 luni.
  Asta cred că spune tot despre interesul federației față de activitatea juvenilă.

 2. Felicitări, ma bucur ca acest camp a fost organizat la Sibiu, a fost o experiență plăcută.
  Felicitări Ionuț,
  Felicitări Betis,
  Felicitări antrenorilor!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *