Campionatele Franței la baschet masculin au fost suspendate după instaurarea unui nou lockdown la nivelul întregii țări

Campionatele de baschet ale Franței – LNB Pro A și LNB Pro B – vor lua o pauză. Decizia de suspendare a competițiilor a fost luată imediat după ce președințele Franței a anunțat instituirea stării de urgență sanitară pe întreg teritoriul țării.

Măsura vine în condițiile în care pe parcursul ultimelor zile s-au consemnate câte 40.000 cazuri de COVID-19 confirmate pe zi. Au fost zile în care cifra a trecut chiar și de 50.000.

LNB Pro A și Pro B se opresc deocamdată pentru finele actualei săptămâni, urmând a fi luată o decizie cu privire la toate meciurile programate a se desfășura în cursul lunii noiembrie anul curent.

Potrivit președintelui echipei Elan Chalon, Dominique Juillot, continuarea competiției în condițiile actuale este sinucidere financiară. Acesta susține că echipele de baschet din Hexagon nu vor putea să supraviețuiască dacă nu va fi permis accesul publicului. Juillot a mai adăugat că nici prezența a 1.000 spectatori în tribune nu va rezolva problema financiară în care se află cluburile din Hexagon.

Conducerea campionatelor de baschet ale Franței așteaptă acum informații din partea statului cu privire la un program de ajutorare financiară al echipelor cu statut profesionist în contextul actual. Chiar și așa devine tot mai puțin probabil ca baschetul, ca de altfel toate sporturile de sală din Hexagon să se oprească complet în contextul actual.

Echipele din LNB Pro A au disputat primele cinci etape din sezonul competițional 2020/21.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *